ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το μέλλον μέσα από τα σπλάχνα του Συλλόγου!

Το μέλλον μέσα από τα σπλάχνα του Συλλόγου!

Ο Ολυμπιακός έδωσε χθες (20/7) το 2ο φιλικό του στο πλαίσιο της pre-season του στην Ολλανδία με αντίπαλο την Μέχελεν (2-0) στο οποίο και πάλι ο προπονητής, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, φανέρωσε μερικές από τις σκέψεις του.

Υπάρχει καιρός ακόμα, περίπου 28 μέρες ως το πρώτο επίσημο ματς για το πρωτάθλημα και όχι για ευρωπαϊκό προκριματικό όπως ιθίσταται τα τελευταία 10 χρόνια, ωστόσο ο Βάσκος τεχνικός προετοιμάζει ήδη στο μυαλό του αλλά και στο χορτάρι το αγωνιστικό πλάνο του ακόμα πιο καλύτερο και δουλεμένο στα… χέρια του σε σχέση με το φινάλε της περσινής σεζόν.

Το σίγουρο είναι πως με τα έως τώρα δεδομένα. Μια ομάδα με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με αρκετά νεαρά παιδιά, με άλλη ποδοσφαιρική φιλοσοφία και με τόνωση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ. Με μια καλή εμφάνιση, τηρουμένων των αναλογιών, για την συγκεκριμένη εποχή και το διάστημα που έχουν δουλέψει οι «ερυθρόλευκοι» υπό τις οδηγίες του «Μέντι».

Ο Βάσκος Στρατηγός θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα και να εφαρμόσει τα δικά του «θέλω». Οι παίκτες του, μέχρι στιγμής, δείχνουν να ασπάζονται τη φιλοσοφία του και να ανταποκρίνονται στις απαίτησεις του. Ο ίδιος μέσα σε ένα ματς δοκίμασε τρία διαφορετικά συστήματα. Χωρίς να έχει καταλήξει ακόμα στο ιδανικό, αυτό που ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Σε αυτή τη φάση τα μελήματά του είναι άλλα. Να δει εάν οι παίκτες αντιλαμβάνονται τις «απαιτήσεις» του. Να μπορέσει να τους μεταδώσει αυτά που θέλει. Να τους αλλάξει τον τρόπο φιλοσοφίας και προσέγγισης.

Και μιας που φτάσαμε εδώ ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν πολλά όσο αναφορά κυρίως το ελληνικό στοιχείο. Πολλά τα νεαρά παιδιά στην ομάδα, πολύ πιο μεγάλη συμμετοχή του ελληνικού στοιχεία. Με τα παιδιά αυτά να μην δείχνουν πώς έχουν απλά μια θέση στο ρόστερ για να την έχουν, αλλά ότι είναι εκεί γιατί και τις ικανότητες διαθέτουν και μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στην αρχική ενδεκάδα με την Μέχελεν είδαμε 7 ελληνόπουλα βγαλμένα από τα σπλάχνα του Συλλόγου. Ήταν οι Τζολάκης, Ντόη, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Κωστούλας και στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν ακόμα οι Κουτσίδης και Μπακούλας. Φανταστείτε όλοι αυτοί έχουν μεγαλώσει από μικρά παιδιά στο σύγχρονο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε και τους υπόλοιπους Έλληνες, τους Γιώργο Μασούρα, Νίκολα Μπότη, Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος. Εάν μετρήσουμε όλα αυτά τα ονόματα, το άθροισμα είναι 13 παίκτες εκ των οποίων οι 9 είναι προϊόν της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας. Δεν λέει κανείς πώς όλοι οι «μικροί» θα είναι στο ρόστερ μέσα στη σεζόν. Κάποιοι θα φύγουν  δανεικοί. Αλλά το θέμα είναι πώς μέχρι στιγμή ο «Μέντι» δουλεύει μαζί του και πολλοί δείχνουν πώς δικαίως θα παραμείνουν και θα είναι στα πλάνα του.

 

Αυτό δεν κάνει τον απλό φίλαθλο του Ολυμπιακού να χαίρεται; Όλοι μας -ας το παραδεχθούμε- δεν έχουμε πει τόσες φορές πώς θέλουμε να δούμε την ομάδα με περισσότερους Έλληνες! Να την δούμε να βασίζεται στο ελληνικό στοιχείο! Με τον ελληνικό «κορμό» να είναι αυτός που θα αποτελεί τη βάση της ομάδας. Συνεπώς όλα αυτά που βλέπουμε δεν είναι και στην τελική αυτά που γουστάρουμε; Ναι έτσι είναι τα πράγματα και θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι.

Την ώρα που οι… απέναντι ψάχνουν σε «μεγεθυντικό φακό» έναν Έλληνα στην ενδεκάδα τους, ο Ολυμπιακός δείχνει το καλό παράδειγμα και διαφέρει από αυτούς.

Βεβαίως θα ήταν ακραίο να ενθουσιαστεί κανείς με την εικόνα των δύο αυτών φιλικών. Κι αυτό αλήθεια είναι! Όμως το σημαντικό είναι ένα. Τα  δείγματα γραφής είναι άκρως θετικά και δημιουργούν την ελπίδα πώς η φετινή ομάδα θα κάνει σημαντικά πράγματα. Μια ομάδα που θα μπει στα 100 χρόνια ακόμα πιο ισχυρή σε όλους τους τομείς έχοντας καρποφορήσει τα δύο ευρωπαϊκά σε Άνδρες και Νέους και το βασικότερο από όλα, ότι θα είναι «χτισμένη» από δικά της παιδιά στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Οψόμεθα για το τι θα συμβεί μέσα στην σεζόν, αλλά αυτό θέαμα και το κλίμα αρέσει σε όλους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ