ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ένας ισχυρός δεσμός!

Ένας ισχυρός δεσμός!

Η διάσημη καταλανική ιστοσελίδα «mundodeportivo», έκανε αφιέρωμα στον ισχυρό «δεσμό» μεταξύ Ολυμπιακού και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα, τη μεταγραφή του Ντάνι Γκαρθία, από την ισπανική ομάδα, στον θρύλο.

 Ο μέσος είναι ο τρίτος παίκτης που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού αφού πέρασε από την Αθλέτικ . Οι δύο προηγούμενοι ήταν ακόμη και συμπαίκτες στην Ελλάδα: ο Πάμπλο Ορμπάιθ και ο Φραν Γέστε . Ο Ναβαρέζος δόθηκε δανεικός από την ομάδα της Μπιλμπάο το 2011-12, έπαιξε 37 παιχνίδια και άφησε το στίγμα του στο νταμπλ κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο δεύτερος ήταν εκεί μόνο τους πρώτους έξι μήνες της σεζόν. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Μπανίγιας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Φυσικά, πλην παικτών, υπάρχει αναφορά και στα άλλα πρόσωπα που «ενώνουν» τα δύο κλαμπ. Τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε. Παράλληλα, ο Μίτσελ είχε βοηθό τον Αλκόρτα, που δούλεψε στην Μπιλμπάο. Και παλιότερα είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό ο Σενέκοβιτς, Αυστριακός προπονητής που προηγουμένως είχε δουλέψει στην ισπανική ομάδα!

Στο τέλος, το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως: «Ο σύνδεσμος μπορεί να μεγαλώσει φέτος, εάν οι δύο ομάδες του Europa League διασταυρωθούν μεταξύ τους, αφού προκρίνονται απευθείας για τη φάση του πρωταθλήματος. Δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ο ένας τον άλλον σε επίσημο αγώνα, αν και το έχουν κάνει σε δύο φιλικά αυτόν τον αιώνα. Και οι δύο τελείωσαν 0-0. Το 2004 στο Σαν Μαμές και το 2014 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Θα επαναληφθούν ξανά δέκα χρόνια μετά;».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ