ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Φάκελος» γκολκίπερ: Η ελληνική «στροφή» του Θρύλου!

«Φάκελος» γκολκίπερ: Η ελληνική «στροφή» του Θρύλου!

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί μια τριάδα τερματοφυλάκων που όχι απλά έχει εμπειρία και ποιότητα, αλλά και που «τονώνει» το ελληνικό στοιχείο, με την ύπαρξη των Τζολάκη, Πασχαλάκη και Αναγνωστόπουλου! Κάτι που δε συναντάμε εύκολα και αξίζει να δούμε, πως ήταν η τριάδα των γκολκίπερ τα προηγούμενα χρόνια, επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη στο «τιμόνι» της διοίκησης.

Τη σεζόν 2010-11, ο Θρύλος ξεκίνησε με τον Αντώνη Νικοπολίδη, ενώ υπήρχαν οι Ούρκο Πάρντο και Μπάλαζ Μέγερι. Την επόμενη σεζόν, ο Μέγερι ήταν ακόμα στις επιλογές, ενώ ο Φράνκο Κοστάντζο και ο έμπειρος Ρόι Κάρολ, είχαν προστεθεί στις επιλογές. Η επόμενη χρονιά δεν... είχε Κοστάντζο, αλλά είχε τον Ανδρέα Γιαννιώτη, στο ξεκίνημα. Οι Μέγερι και Κάρολ είχαν διατηρηθεί στις «ερυθρόλευκες» επιλογές. Από τη σεζόν 2013-14, ο Ρομπέρτο Χιμένεθ ήρθε για να πάρει τα γάντια του βασικού, ενώ πλην των δύο προηγούμενων τερματοφυλάκων που αναφέραμε (Μέγερι, Κάρολ), ήταν στο ρόστερ και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης.

Η σεζόν 2014-15, ξεκίνησε με το «δυναμικό» του Θρύλου να έχει επίσης τον Ισπανό γκολκίπερ σε ρόλο «αφεντικού», αλλά και τους Μέγιερι, Γιαννιώτη, Χουτεσιώτη επίσης από πίσω. Με Ρομπέρτο, Χουτεσιώτη ήταν και η επόμενη χρονιά, αλλά και τον Στέφανο Καπίνο να έρχεται στο λιμάνι για να «αρπάξει» την ευκαιρία του. Με τη συνέχεια να μην είναι αυτή που επιθυμούσε βέβαια ο ίδιος, αλλά και η ομάδα του Πειραιά. Ο Καπίνο ήταν και την επόμενη σεζόν στα κεντρικά πρόσωπα κάτω από την εστία, ενώ πλην του Χουτεσιώτη, ήρθε από την Ιταλία και ο Νικόλα Λεάλι, που είναι πλέον στην Τζένοα. Oι Στέφανος Καπίνο, Ανδρέας Γιαννιώτης και Σίλβιο Προτό, ήταν τα επόμενα πρόσωπα. Πλην του Χουτεσιώτη, είχε προστεθεί και ο Ίβισα Ίβουσιτς. Με τον Κροάτη τερματοφύλακα να μην παίρνει πάντως ευκαιρίες.

Αναφορικά, με τη σεζόν 2018-19, ξεκίνησε η εποχή… Ζοσέ Σα, στο μεγάλο λιμάνι. Ανδρέας Γιαννιώτης και Γιούρι Λοντίγκιν συμπλήρωναν τις επιλογές, ενώ μαζί με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, έκανε και τα πρώτα του βήματα ο Κωνσταντής Τζολάκης, που ήρθε... 16 ετών στο Ρέντη! Τερματοφύλακας που πήρε κάποιες συμμετοχές ήταν και ο Γάλλος, Μπόμπι Αλέν.

Η σεζόν 2020-21, είχε ως πρώτο «βιολί» τον Ζοσέ Σα στη θέση του γκολκίπερ, ενώ ο Κωνσταντής Τζολάκης που συνέχισε να... μεγαλώνει, είχε δίπλα του και τον έμπειρο, Έγκμουντουρ Κρίστινσον. Ο Σα αποχώρησε με προορισμό την Γούλβς και αυτός που κλήθηκε να... πάρει τα γάντια του, είναι ο Τομάς Βατσλίκ. Ο Ισλανδός Κρίστινσον και ο Τζολάκης, συνέχισαν να είναι «μπακ απ» του Τσέχου τερματοφύλακα.

Η σεζόν 2022-23, ξεκίνησε με τον Βατσλίκ, τον «Τζόλα» και τον Κρίστινσον, αλλά ως ελεύθερος αποκτήθηκε μετά από λίγο διάστημα και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που «κέρδισε» αμέσως μια θέση βασικού και θέση στην… καρδιά του κόσμου του Θρύλου, με το «καλημέρα».

Αξίζει να τονίσουμε, πως όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν και άλλα παιδιά που πέρασαν από το μεγάλο λιμάνι, αλλά είχαν «φτωχό» χρόνο παρουσίας ή δεν μπήκαν καν στις επιλογές. Παραδείγματα, όπως του Ηλία Καραργύρη, αλλά και ακόμα παλαιότερα όπως του Νίκου Παπαδόπουλου, του Σίφη Δασκαλάκη, του Γιώργου Στρέζου, του Δημήτρη Κατσιμήτρου και του Γιάννη Αγγελόπουλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ