ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Κουμπώνουν» στη μεσαία γραμμή του Θρύλου Γκαρθία-Στάμενιτς

«Κουμπώνουν» στη μεσαία γραμμή του Θρύλου Γκαρθία-Στάμενιτς

Mάρκο Στάμενιτς και Ντάνι Γκαρθία έχουν διαφορετικά στοιχεία, αλλά θα συνθέσουν ένα «δίδυμο» νιάτων και εμπειρίας, αφού από τη μια μεριά, ο Στάμενιτς είναι 22 ετών και είναι στο... ξεκίνημα της καριέρας του (έχοντας ήδη πάντως πρωταγωνιστικό ρόλο σε ανταγωνιστικές ομάδες, όπως η Κοπεγχάγη και ο Ερυθρός Αστέρας), ενώ ο Γκαρθία, που έρχεται από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, είναι στα 34 του και έρχεται με «όπλο» τις πολλές ποδοσφαιρικές «παραστάσεις» που έχει.

Οι δύο παίκτες, έχουν χρησιμοποιηθεί στην καριέρα τους σε μεγάλο βαθμό στη θέση του «οκταριού», αλλά γνωρίζουν ακόμα καλύτερα και τη θέση «6» και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φαίνεται πως τους προορίζει κυρίως για τη θέση του «κόφτη». Αναφορικά με τον Γκαρθία, ο Μεντιλίμπαρ τον εμπιστευόταν κατά τη διάρκεια της κοινής τους «θητείας» στην Ειμπάρ, κυρίως ως δεύτερο «κόφτη», σε σχηματισμό 4-4-2. Και για τη θέση αυτή τον «βλέπει» και στο μεγάλο λιμάνι, αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Οι δύο παίκτες πάντως, σε ένα σχηματισμό με δύο χαφ (δηλαδή 4-2-3-1), θα μπορούσαν να παίξουν «παρέα», αφού μπορούν να «υπηρετήσουν» και τους δύο ρόλους. Με τον Στάμενιτς να παίζει ως «οκτάρι» και τον Γκαρθία ως «6αρι» ή ακόμα και το αντίστροφο. Άλλωστε, σύμφωνα με την σελίδα του transfermarkt, o Στάμενιτς έχει 47 συμμετοχές (πέντε γκολ, τέσσερις ασίστ), ως κεντρικός χαφ, ενώ 24 φορές έχει «υπηρετήσει» το «6». Πάντως, το πόσο καλές δημιουργικές αρετές έχει, φαίνεται και από το γεγονός πως έχει παίξει παλαιότερα στην καριέρα του και ως «δεκάρι», δηλαδή μπορεί να «φτιάξει» και παιχνίδι.

Φυσικά, οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να παίξουν και σε άλλα σχήματα μαζί, πέραν του 4-2-3-1, αφού υπάρχει και το 4-3-3, το οποίο και εμπιστεύθηκε ο Μεντιλίμπαρ, έχοντας βάλει πολλές φορές την τριάδα Όρτα-Τσικίνιο-Έσε ή Ιμπόρα-Τσικίνιο-Έσε.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ