ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο διάδοχος του Ιμπόρα!

Ο διάδοχος του Ιμπόρα!

 Ο Ιμπόρα επιστρέφει στην Ισπανία για την αγαπημένη του Λεβάντε, αλλά ήδη ο διάδοχος του έχει βρεθεί. Αυτός ακούει στο όνομα Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ελλάδα και τον Πειραιά. Ο Γκαρθία, θυμίζει… αρκετά περίπτωση Ιμπόρα, αφού είναι και αυτός ένας πολύ έμπειρος μέσος, ο οποίος προέρχεται από το ισπανικό ποδόσφαιρο. Στα 34 του χρόνια έρχεται στο λιμάνι, ενώ στα 36 ήταν ο Ιμπόρα όταν έριξε άγκυρα στο λιμάνι του Πειραιά και πρωτοεμφανίστηκε πέρυσι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, στο Μιλς της Αυστρίας.

O Ιμπόρα έχει κατακτήσει πέντε ευρω-κούπες, αλλά κανέναν εγχώριο τίτλο. Σχετικά με τον Γκαρθία, αυτό δεν ισχύει, αφού έχει πάρει τίτλους στην πατρίδα του. Τόσο το Σούπερ Καπ Ισπανίας με την Μπιλμπάο, αλλά και το Κύπελλο Ισπανίας, το οποίο και κατέκτησε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και με την κούπα αυτή αποχαιρέτησε τους Βάσκους, «βλέποντας» την επόμενη μέρα της καριέρας του, στο μεγάλο λιμάνι.

Οι δύο παίκτες αγωνίζονται στον άξονα, αλλά άμα δούμε το παρελθόν τους, ο Γκαρθία έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια του στη θέση του «οκταριού», αλλά έχει πολλές συμμετοχές και ως «εξάρι». Αναφορικά με τον Ιμπόρα, οι περισσότεροι αγώνες του είναι στη θέση του αμυντικού μέσου, αλλά έχει και αυτός αρκετά ματς ως κεντρικός μέσος. Εξάλλου, στον Ολυμπιακό αλλά και παλαιότερα στην καριέρα του, έχει δώσει λύσεις και ως κεντρικός αμυντικός. Αυτό βασίζεται και στο ύψος του, μιας και βλέπει τον κόσμο από το 1,90, ενώ στο 1,79 είναι ο Ντάνι.

Πάντως, το ύψος έχει βοηθήσει πολύ τον Ιμπόρα και στο σκοράρισμα, αφού είχε 59 γκολ σε 584 ματς και 22 ασίστ, ενώ ο πρώην μέσος της Μπιλμπάο σε 483 ματς έχει 4 γκολ, αλλά μια ντουζίνα πάσες για γκολ. Να σημειωθεί πως ο Γκαρθία βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας, ενώ ο Ιμπόρα είχε παίξει και στην Αγγλία με την Λέστερ, σε 37 αγώνες.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ