ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Για νέες κορυφές ο Ολυμπιακός, ένα μήνα μετά το «όνειρο τρελό»

Για νέες κορυφές ο Ολυμπιακός, ένα μήνα μετά το «όνειρο τρελό»

Τετάρτη 29 Μαΐου, η πιο σημαδιακή ημερομηνία στην ιστορία του Ολυμπιακού. Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας του συλλόγου, ο Θρύλος της Ευρώπης γράφει ιστορία. Νικά τη Φιορεντίνα μέσα στην «OPAP Arena» και κατακτά το Conference League.

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Όσο άλλοι γιορτάζουν τελικούς, χαμένες ευκαιρίες σε προημητελικά και…κερδισμένες κατοχές στην έδρα του αντιπάλου, στον Πειραιά «χτίζουν» ταπεινά και με σύνεση, πάνω στην πραγματικά μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικού συλλόγου. Ένας μήνας πέρασε και ήδη η επόμενη «ερυθρόλευκη» ημέρα είναι εδώ, με κατευθυντήριο δύναμη την ευρωπαϊκή πορεία της περασμένης σεζόν και την ονειρική κατάληξή της.

Όλη η Ελλάδα, μετά από έναν ολόκληρο μήνα, «χορεύει» στο ρυθμό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και των παικτών του, ειδικότερα από τη στιγμή που το «βαρύτιμο» τρόπαιο, μαζί με το Youth League έχουν σαλπάρει και ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα. Έτσι, όλοι θα θυμούνται για πάντα αναμνήσεις όπως αυτή του γκολ του «φονιά] Αγιουμπ Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό, που έστειλε τους ΓΑΥΡΟΥΣ στα «ουράνια».

Παράλληλα, ωστόσο, αυτή η πρώτη «επέτειος» του ενός μήνα μας υπενθυμίζει ότι το μέλλον είναι…μπροστά μας και ακόμα καλύτερα πράγματα έρχονται. Με έναν προπονητή σοβαρό και με πλάνο, που μπορεί να πείσει κάθε παίκτη να του προσφέρει τις υπηρεσίες του. Με κινήσεις, όπως η ανανέωση του «κέρβερου» Κωνσταντίνου Τζολάκη και η απόκτηση του ελπιδοφόρου μέσου, Μάρκο Στάμενιτς.

Αλλά και τα…προσεχώς. Ανανεώσεις παικτών, όπως ο Κάρμο, ο Φορτούνης, ο Ελ Κααμπί, ο Μασούρας και αρκετοί άλλοι «καίνε» τους Πειραιώτες, βαδίζοντας παράλληλα σε καλό δρόμο. Παράλληλα, γίνονται κινήσεις ουσίας, όπως αυτή του Κοστίνια για το δεξί άκρο της άμυνας και του πολύπειρου Ισπανού μέσου Ντάνι Γκαρθία, αμφότεροι «προ των πυλων».

Η θύμηση της κατάκτησης του Conference League θα είναι για πάντα η πιο «γλυκιά» ανάμνηση, μέχρι την επόμενη, ακόμα και έναν μήνα ή ένα χρόνο πιο μετά. Το μεγαλείο του Ολυμπιακού, παρ’ όλα αυτά, φαίνεται στο γεγονός ότι δεν επαναπαύεται και αντιμετωπίζει αυτή την επιτυχία σαν το ξεκίνημα για την κατάκτηση νέων, μεγαλύτερων κορυφών.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο βασικότερος στόχος για τα 100 χρόνια του Θρύλου! Η ομάδα να «τρυπήσει» το ταβάνι της και να φτάσει ακόμα πιο ψηλά!

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ