ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Μεντιλίμπαρ και ο… Κουκουρέγια!

Ο Μεντιλίμπαρ και ο… Κουκουρέγια!

Ένας παίκτης για τον οποίο γίνεται μεγάλος ντόρος στην Ισπανία για τα κατορθώματα του στο Euro 2024 και την εξέλιξη του, είναι ο Μαρκ Κουκουρέλια! Ο Ισπανός φουλ μπακ της Τσέλσι ήταν εκ των διακριθέντων για την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο 1-0 επί της Ιταλίας για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Euro. Ο «Κούκου» έκανε ό,τι ήθελε από αριστερά και φυσικά παρείχε την ιδανική κάλυψη για το Νίκο Γουίλιαμς, αλλά και τον ιδανικό παρτενέρ για τις επιθέσεις που έκαναν οι «φούριας ρόχας» από την πλευρά του εξτρέμ της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Κουκουρέλια «κέρδισε» τον Ομοσπονδιακό προπονητή των Ισπανών, Ντε Λα Φουέντε κατά το διάστημα των φιλικών προετοιμασίας για το Euro και του έδωσε τη φανέλα του βασικού στον πρώτο αγώνα με την Κροατία. Ήταν σε πολύ καλή βραδιά και συνέχισε έχοντας ανάλογη απόδοση και με την Ιταλία, την κάτοχο του Euro 2020. Ποιος ο λόγος που αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που δεν έχει κάποια σχέση με τον Ολυμπιακό; Ο Κουκουρέλια έκανε το «μπαμ» του, μέσα από τη δουλειά του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο 63χρονος πλέον τεχνικός, δούλεψε με τον Κουκουρέλια στην Ειμπάρ και σε 33 συμμετοχές και 2541 λεπτά είχε 2 γκολ και 2 ασίστ.

Η ιστοσελίδα «elcorreo» έγραψε: «Είναι μπακ με αποφασιστικότητα, επιθυμία και ταχύτητα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τον μετέτρεψε σε μπακ όταν τον είχε στην Ειμπάρ το 2018-19. Μία από τις μεγάλες αρετές του προπονητή του Ολυμπιακού είναι η ικανότητά του να ορίζει τους παίκτες με ειλικρίνεια και απλότητα». Συμπλήρωσε: «Δεν είναι ούτε γρήγορος ούτε δυνατός», είπε ο Μεντιλίμπαρ, μιλώντας για την Κουκουρέλια. «Από όλες αυτές τις μετρήσεις που κάνουμε με τόσες μηχανές που έχουμε, δεν χωράει σε καμία από αυτές. Δηλαδή δεν το υπογράφεις ποτέ. Είναι όμως ποδοσφαιριστής. Είναι έξυπνος. Ξέρει να παίρνει σωστές αποφάσεις. Και το βάζεις πάντα».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ