ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πίσω μόνον από τον Πεπ

Πίσω μόνον από τον Πεπ

Ο Μεντιλίμπαρ μετά από την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ , είδε πολλές φορές το πρόσωπο του να γίνεται πρώτο θέμα σε μεγάλα Μέσα της Ισπανίας, όπως η «Marca», η «AS» και η «Mundo Deportivo». Το πόσο πετυχημένος είναι πάντως ο 63χρονος τεχνικός, φανερώνει και ο πίνακας του transfermarkt, που δείχνει τη συγκομιδή βαθμών των Ισπανών προπονητών που εργάζονται εκτός της χώρας τους. Και εκεί, συναντάμε τον τεχνικό του θρύλου στη δεύτερη θέση, πίσω μόνον από τον Πεπ Γκουαρντιόλα, που κατέκτησε ξανά την Πρέμιερ Λιγκ με την ποδοσφαιρική «μηχανή» της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Καταλάνος προπονητής, έχει μέσο όρο βαθμών 2,34 πόντων! Με την παρουσία του στους «πολίτες» να φτάνει κοντά τα οκτώ χρόνια! Σχετικά με τον «Μέντι» είναι δεύτερος με 2,22 βαθμούς μέσο όρο και τον ίδιο απολογισμό έχει με την ομάδα Λεβάντια στην Εσθονία, ο Τσούρο Τόρες. Από εκεί και πέρα, στους 2,21 βαθμούς μέσο όρο συναντάμε το όνομα του Τσάβι Άλονσο με τη… θαυματουργή, Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ ακολουθεί με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Λουίς Ενρίκε, που έχει μέχρι στιγμής ταμείο 2,15 βαθμούς μέσο όρο.

To όνομα του Μικέλ Αρτέτα με την Άρσεναλ είναι σε περίοπτη θέση με τον πρώην βοηθό του Γκουαρντιόλα και νυν προπονητή των «κανονιέρηδων» να είναι λίγο πιο χαμηλά, με 1,97 βαθμούς μέσο όρο και μάλιστα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως αυτός της Πρέμιερ Λιγκ, πλην των διοργανώσεων της Ευρώπης.

Ο Πέδρο Γκαρσία Φερνάντες, της Ούνα Στράσεν από το Λουξεμβούργο με 1,90 βαθμούς μέσο όρο και ο Χουάν Κάρλος Καρσέντο της Πάφου στην Κύπρο, με 1,83 βαθμούς, είναι οι επόμενοι. Να σημειωθεί με 1,78 βαθμούς βλέπουμε και τον Ουνάι Έμερι που «κλειδώνει» τις θέσεις αυτές, με την Άστον Βίλα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ