ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο «μαγικός» Ποντένσε έκανε τη... δουλειά για τον Θρύλο!

Ο «μαγικός» Ποντένσε έκανε τη... δουλειά για τον Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Λεωφόρο με έναν στόχο, την εξασφάλιση της τρίτης θέσης και τα κατάφερε! Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την κακή απόδοσή τους για μία ώρα αγώνα επέστρεψαν από το 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό και απέσπασαν βαθμό (2-2) χάρη στον συγκλονιστικό Ποντένσε και τις μαεστρικές κινήσεις του κόουυς Μεντιλίμπαρ από τον πάγκο και έτσι εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και πάνε με άλλον αέρα στον τελικό του Conference League, την Τετάρτη (29/5, 22:00), στην OPAP Arena, με αντίπαλο την Φιορεντίνα.

Έτσι παρατάχθηκε ο Θρύλος στη Λεωφόρο

Ο Βάσκος τεχνικός κατέληξε στην ενδεκάδα του κρίσιμου αγώνα, επιλέγοντας τον Καρβάλιο στο αρχικό σχήμα, αντί του τιμωρημένου Τσικίνιο. Ξεχωρίζει επίσης η επιστροφή του Ομάρ Ρίτσαρντς στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζολάκης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας βρέθηκε το κλασικό δίδυμο του Κάρμο με τον Ρέτσο, μαζί με τον Καρβάλιο τον άξονα συνέθεσαν οι Έσε και Όρτα, στα «φτερά» βρέθηκαν οι Ποντένσε και Φορτούνης, ενώ μπροστά από όλους αγωνίστηκε ο Ελ Κααμπί.

To πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή και απείλησε πρώτος στο ματς, όμως είχε απέναντί του τον εξαιρετικό Τζολάκη, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα σε όλο το πρώτο 45άλεπτο, αποσοβώντας τον κίνδυνο σε τρεις περιπτώσεις, κόντρα σε Μπακασέτα, Μαντσίνι και Γερεμέγιεφ. Οι Πειραιώτες  μπήκαν νωχελικά στο ματς και έδωσαν χώρο στους «πράσινους» και άρχισαν από το 10' να ισορροπούν το παιχνίδι, δίχως όμως να έχει τη μεγάλη φάση. Μόνο ο Ποντένσε ήταν η κύρια απειλή για τον Παναθηναϊκό. Με πολλά θέματα στον άξονα δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει στο πρώτο ημίχρονο και τελικά το πλήρωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μένοντας πίσω στο σκορ. Ο Μαντσίνι βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά, ο Ρίτσαρντς έκανε το τάκλιν δεν βρήκε τη μπάλα και ανέτρεψε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων με τον Γκοντίνιο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και αποφασισμένος να ισοφαρίσει γρήγορα. Στο 51’, ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λοντίγκιν έδιωξε σε έναν χώρο που ήταν ο Ιμπόρα, ο οποίος έκανε το σουτ και η μπάλα κόντρα και κατέληξε στον Ποντένσε. Το σουτ του Πορτογάλου πήρε νέα κόντρα και η μπάλα πήγε δεξιά στην περιοχή στον Ελ Κααμπί που ήταν μόνος με τον Λοντίγκιν αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά μετά, ο Όρτα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πέρεθ, αλλά ο Γκοντίνιο και VΑR έκλεισαν τα… μάτια στο πέναλτι. Και αφού δεν δόθηκε το πέναλτι, ο ΠΑΟ εκμεταλλευόμενος τα κενά των Πειραιωτών μεταξύ άμυνας και κέντρου, βρήκε και δεύτερο τέρμα, με τον Μπερνάρ στο 59’.  Οι «ερυθρόλευκοι» με την είσοδο των Γιόβετιτς και Ζέλσον έβγαλαν μια μίνι αντίδραση και ήταν πιο αντίδραση. Στο 67’, ο Ποντένσε άλλαξε τη μπάλα με τον Γιόβετιτς, έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι. Αυτό ήταν μια προειδοποίηση σε αυτό που θα ερχόταν στο 73’ με την τρομερή έμπνευση του «κοντού». Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος παικταράς έκανε τις ντρίμπλες έξω από την περιοχή και... έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Λοντίγκιν για να μειώσει σε 2-1.

 

 

 

Ο Πορτογάλος «μάγος» συνέχισε να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του και από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης στο 81’. Έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γιόβετιτς στο δεύτερο δοκάρι νίκησε στον αέρα τον Κώτσιρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Στα τελευταία λεπτά το ματς «χάλασε», με αρκετές εντάσεις, με αποκορύφωμα την αποβολή του Ποντένσε με δεύτερη κίτρινη σε μαρκάρισμα πάνω στον Πέρεθ. Το κλίμα δυναμιτίστηκε και δεν παίχτηκε ουσιαστικά ποδόσφαιρο και εν τέλει ο Θρύλος έκανε το καθήκον του (2-2) στη Λεωφόρο «κλειδώνοντας» την τρίτη θέση.

 

 

 

Παναθηναϊκός (Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι), Έσε, Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα), Όρτα (61’ Γιόβετιτς), Φορτούνης (61’ Ζέλσον), Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ