ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κουτσογούλας: «Από μικρό παιδί ονειρεύομαι να παίξω στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού»

Κουτσογούλας: «Από μικρό παιδί ονειρεύομαι να παίξω στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού»

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γράφονται οι πιο… γλυκές ποδοσφαιρικές ιστορίες, ειδικά όταν δεν μιλάμε απλά για μία καλή πορεία, αλλά για μία κατάκτηση τροπαίου. Τα «πιτσιρίκια» του Ολυμπιακού έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης, και ο αρχηγός της ομάδας, Θάνος Κουτσογούλας ξετύλιξε τον κουβάρι των σκέψεων του στο match programme της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ματς με την ΑΕΚ, για την τεράστια επιτυχία, για το όνειρο να βρεθεί στην πρώτη ομάδα του Θρύλου και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πως βιώνεις μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά;

«Η φετινή χρονιά είναι σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να κερδίσουμε το Youth League, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο ακαδημιών, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Είναι στο χέρι μας στα επόμενα δύο παιχνίδια να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα Ελλάδας, για δεύτερη χρονιά σερί, που ήταν ο κύριος στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Αν το καταφέρουμε και αυτό, η φετινή αγωνιστική περίοδος θα μείνει για χρόνια στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πότε πίστεψες ότι η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό;

«Από την αρχή της χρονιάς πιστεύαμε στην ομάδα και είχαμε θέσει ως στόχο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στη διοργάνωση. Όμως, όσο προχωρούσαμε και αποκλείαμε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, έμπαινε όλο και πιο πολύ στο μυαλό μας, η κατάκτηση του τροπαίου. Παιχνίδι «κλειδί» ήταν αυτό με την Ίντερ. Η δύναμη που πήραμε από τον κόσμο μέσα στο Καραϊσκάκη, ήταν αυτή που μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά και η απόδοση που είχαμε ενάντια σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, μας έκανε να μην φοβηθούμε να κοιτάξουμε καμία ομάδα στα μάτια».

Τι σημαίνει για εσένα να φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού με την ερυθρόλευκη φανέλα;

«Το να φοράω την ερυθρόλευκη φανέλα είναι κάτι το οποίο με κάνει περήφανο. Το να συνδυάζεται φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα, έχει σίγουρα μεγάλες ευθύνες, αλλά το οικογενειακό κλίμα που έχουμε αλλά και το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, κάνουν αυτές τις ευθύνες πιο εύκολο να βγουν εις πέρας».

Τι σου δίνει κίνητρο για να πετυχαίνεις τους στόχους σου σαν ποδοσφαριστής;

«Το κίνητρο μου να κυνηγάω τους στόχους μου είναι η οικογένεια μου. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου και ο αδερφός μου. Με στηρίζουν σε όλες μου τις επιλογές και είναι πάντα δίπλα μου στις καλές, αλλά και στις κακές στιγμές που υπάρχουν. Τους οφείλω τα πάντα γιατί στο σημείο που έχω φτάσει, οφείλεται στις θυσίες που έχουν κάνει για εμένα.

Ποιοι είναι οι ατομικοί σου στόχοι για το μέλλον;

«Οι ατομικοί μου στόχοι για το μέλλον είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ. Θέλει πολύ δουλειά για να πραγματοποιηθούν αυτά, αλλά με πίστη και υπομονή ελπίζω να γίνουν πραγματικότητα».

Ποια θεωρείς ότι είναι η συνταγή για την επιτυχημένη χρονιά της Κ19;

«Η συνταγή για την φετινή μας επιτυχία είναι η οικογένεια που έχουμε φτιάξει , το κλίμα που έχουμε μεταξύ μας οι παίκτες και με το σταφ, όπως και η πολύ καλή δουλειά που γίνεται καθημερινά στο Ρέντη. Υπάρχει απεριόριστη εμπιστοσύνη και πίστη στην ομάδα και στο πλάνο της και είναι ο λόγος που έχουμε φτάσει ως εδώ».

Ποια εφόδια πρέπει να έχει ένας παίκτης για να σταθεί στην ακαδημία του Ολυμπιακού;

«Τα εφόδια που πρέπει να έχει ένας παίκτη της ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι πρώτα απ’ όλα ο σεβασμός και η πειθαρχία. Πρέπει να έχεις πολύ όρεξη για δουλειά και πολύ υπομονή στο πλάνο της εξέλιξης. Σίγουρα χρειάζονται και κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά για να έχεις μια καλή βάση για να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο».

Παίκτης πρότυπο από το εξωτερικό και τον Ολυμπιακό;

«Το πρότυπο μου είναι ο Μέσι. Παρότι δεν παίζουμε την ίδια θέση, τα πράγματα που κάνει μέσα στο γήπεδο είναι εξωπραγματικά. Από τον Ολυμπιακό είναι ο Φορτούνης. Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης και έχει δώσει πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό, όλα αυτά τα χρόνια και έχει χαρίσει στον κόσμο του Ολυμπιακού σπουδαίες στιγμές».

Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

«Από μικρό παιδί κάνω εικόνα τον εαυτό μου να βρεθεί στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι ένα όνειρο που έχω, αλλά παράλληλα είναι ένας από τους στόχους μου,  όποτε κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να γίνει πραγματικότητα κάποια μέρα και όσο πιο κοντά φτάνω τόσο μεγαλώνει το κίνητρο μου».

 

Έχουν μείνει δύο αγωνιστικές δεν μπορέσατε να το τελειώσετε στον ΠΑΟΚ, πως πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα στη συνέχεια;

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς με τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι κάτι που δεν μας κάνει χαρούμενους, αλλά δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Έχουμε μπροστά ματς δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια, με την Κηφισιά και τον Παναιτωλικό, που αν τα κερδίσουμε θα στεφθούμε πρωταθλητές. Πρέπει να τα προσεγγίσουμε με απόλυτη σοβαρότητα, αλλά και αυτοπεποίθηση είμαι σίγουρος ότι αν είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε θα καταφέρουμε να στεφθούμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά πρωταθλητές Ελλάδας».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ