ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Υποχρεωμένος για το «δύο στα δύο»!

Υποχρεωμένος για το «δύο στα δύο»!

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, όμως αυτή η συνθήκη δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει κανέναν στον «ερυθρόλευκο» οργανισμό.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν σαφής στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς στην Τούμπα. Υπάρχουν άλλα δύο ματς στη Super League τα οποία ο Ολυμπιακός πρέπει και οφείλει να κερδίσει. Πρέπει να εξαντλήσει και τις ελάχιστες μαθηματικές πιθανότητες που έχουν μείνει για να κάνει άλλη μια υπέρβαση η οποία πριν τρεις μήνες έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός. Και όμως, ο Βάσκος εξαρχής έδειξε πίστη στο πλάνο του, στο ρόστερ του και οδήγησε τον Θρύλο στον τελικό του Conference League και τρεις νίκες μακριά από την κατάκτηση του 48ου.

Η πρώτη νίκη δεν ήρθε, αλλά μένουν άλλες δύο «μάχες» που πρέπει να κερδηθούν. Το σενάριο που περιέχει ήττα της ΑΕΚ από τη Λαμία, ισοπαλία στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ μοιάζει τουλάχιστον επιστημονικής φαντασίας για να πραγματοποιηθεί, αλλά έχει τις όποιες ελάχιστες πιθανότητες να υλοποιηθεί.

Το σημαντικότερο όμως, είναι πως οι δύο νίκες εξασφαλίζουν την πρώτη τριάδα η οποία οδηγεί και στην έξοδο στην Ευρώπη. Ένας στόχος τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να εκπληρώσουν αν κατακτήσουν το τρόπαιο του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου.

Η ήττα, λοιπόν, από τον ΠΑΟΚ δεν σημαίνει τίποτα αναφορικά με το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα δύο ματς που απομένουν με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ασχέτως αν φέρνουν τίτλο ή όχι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ