ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κούραση, διαιτησία, ήττα...

Κούραση, διαιτησία, ήττα...

Ο Ολυμπιακός λίγα 24ωρα μετά τον ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League υπέστη την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την εξ αναβολής 5η αγωνιστική της Super League σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερος, δεν τα κατάφερε, με την κούραση και την διαιτησία να του στερούν το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε ροτέισον, αλλά δυστυχώς δεν του βγήκε τους παίκτες του να μην βγάζουν την ανάλογη ενέργεια και τις ιδέες λίγα 24ωρα μετά τη νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα. Η τακτική προσέγγιση αποδείχθηκε σωστή αφού συνολικά οι Πειραιώτες απειλήθηκαν ελάχιστα ήταν καλύτεροι, είχαν ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός και από το πουθενά βρήκε τα γκολ. Βέβαια και οι κακές αποφάσεις του διαιτητή Ντελαζό σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης επηρέασαν το αποτέλεσμα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πέναλτι που δεν δόθηκε στο 83', με την αγκωνιά του Σάστρε στον Ποντένσε.

Έτσι παρατάχθηκε στην Τούμπα ο Θρύλος

Με 4-3-3 και αλλαγές παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δίνοντας φανέλα βασικούς στους Ζ. Μαρτίνς, Όρτα, Μασούρα και Ναβάρο.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζολάκης, στο κέντρο της άμυνας Ρέτσος και Κάρμο, ενώ Ροντινέι και Κίνι στα άκρα αυτής. Έσε, Όρτα ήταν στα χαφ, με τον Τσικίνιο πιο μπροστά και τους Μασούρα, Ζ. Μαρτίνς στα «φτερά», ενώ ο Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο

Το ματς άρχισε… αναγνωριστικά. Ο Ολυμπιακός μπήκε μαζεμένα, με ηρεμία, με ψυχραιμία και με τακτική προσήλωση. Κέρδισε, σταδιακά, τη «μάχη» του κέντρου και περιόρισε τους τρόπους ανάπτυξης του ΠΑΟΚ, προς την εστία του Τζολάκη, αλλά έδειχνε να λείπει η επιθετική ενέργεια στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Είχε δύο καλές στιγμές με δύο κεφαλιές των Μασούρα (9’) και Ζέλσον (31’), αλλά δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ στην καλύτερη του ευκαιρία χωρίς να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας με τον Τάισον και συγκεκριμένα την ολιγωρία του Ζέλσον που άφησε τον Βραζιλιανό να πλασάρει ανενόχλητος. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η ομάδα του Πειραιά, προσπάθησε από τις πτέρυγες να απειλήσει την καλοστημένη άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε κάτι και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το εις βάρος της 1-0

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος ρίχνοντας στο ματς τους Ελ Κααμπί και Ποντένσε. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με διάθεση και πίεζαν ασφυκτικά για την ανατροπή απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του ΠΑΟΚ που είχε περιοριστεί στην περιοχή και αμυνόταν. Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» έχοντας το προβάδισμα πήγαν το ματς  εκεί που θέλει. Στα νεύρα, στις διακοπές, στα δυναμικά μαρκαρίσματα και στο ροκάνισμα του χρόνου και δυστυχώς επηρεάστηκαν οι Πειραιώτες και έχασαν το μυαλό τους. Στο 65’, ο ΠΑΟΚ από το κόρνερ του Ολυμπιακού με τον Κωνσταντέλια να περνάει τον Κίνι, ο οποίος γλίστρησε και να πασάρει δίπλα του στον Ζίβκοβιτς που βγήκε μόνος απέναντι από τον Τζολάκη και δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει και να κάνει το 2-0. Ο Θρύλος στην συνέχεια, προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όπου θα μπορούσε αν δινόταν στο 83’ το πέναλτι του Σάστρε πάνω στον Ποντένσε, αλλά ο διαιτητής Ντελαζό δεν είχε την ίδια απόψη και είπε «παίζεται». Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την μοναδική του κλασική ευκαιρία των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος στο 90+3’, με το δοκάρι του Όρτα και εν τέλει ήρθε μοιραία ήττα με 2-0.

ΠΑΟΚ  (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μπράντον

 

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Μασούρας (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (46’ Ελ Κααμπί).

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ