ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Γκάζια» από τον «Μέντι» στους «ερυθρόλευκους»

«Γκάζια» από τον «Μέντι» στους «ερυθρόλευκους»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, έθεσε τις αρχές του και με τον καιρό, άφησε το «στίγμα» του. Ο Βάσκος κόουτς «μεταμόρφωσε» τον Θρύλο προς το καλύτερο και «έφτιαξε» τα... αποδυτήρια, δίνοντας βαρύτητα στα βασικά, κάνοντας απλά, ποδοσφαιρικά πράγματα. Ο Ισπανός τεχνικός επέστρεψε την ποδοσφαιρική λογική στους «ερυθρόλευκους», για αυτό και ανταμείφθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με νέο συμβόλαιο, έως το 2025.

Η πρώτη αρχή του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο των Πειραιωτών ήταν: «Θέλω 11 παίκτες να αμύνονται, 11 παίκτες να επιτίθενται». Κάτι που συνέβη στα πρώτα έξι ματς του «Μέντι» στην ομάδα του Πειραιά, σε Ελλάδα και Ευρώπη («έξι στα έξι» νίκες), αλλά όχι στην πρώτη «μάχη» με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη φάση των «16» του Conference League.

Ο Βάσκος δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος, μετά την ήττα (1-4) από του πρωτοπόρους του ισραηλινού πρωταθλήματος στον Ναό, σε ένα τόσο σημαντικό ευρωπαϊκό ματς, σημείωσε τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού και από την επόμενη -κιόλας- μέρα (8/3), τους έθεσε προ των ευθυνών τους. «Αν κάνουμε στους αγώνες αυτά που λέμε και κάνουμε στις προπονήσεις, τότε όλα θα είναι καλύτερα. Με την Μακάμπι, όμως, άλλα είδα. Άλλα κάνουμε στις προπονήσεις, άλλα βλέπω στους αγώνες, δεν ήταν άμυνα αυτό που παίξαμε», τόνισε στους ποδοσφαιριστές του Θρύλου ο «Μέντι», στη χθεσινή προπόνηση στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Με τον Μεντιλίμπαρ να δίνει το... σύνθημα στους «ερυθρόλευκους», για το ντέρμπι της Κυριακής (10/3) με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να απαιτεί νίκη και μόνο νίκη, στην πρεμιέρα των playoffs της Super League!

Στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τους «πράσινους», ο «Μέντι» προσανατολίζεται σε δύο-τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού σκέφτεται να «κατεβάσει» τους Πειραιώτες στον Ναό με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ροντινέι, Μπιανκόν (ή Βέζο), Κάρμο και Ορτέγκα στην άμυνα, τους Έσε, Τσικίνιο και Όρτα στο κέντρο, τους Μασούρα (ή Φορτούνη) και Ποντένσε στα «φτερά» και τον Ελ Κααμπί (ή Ναβάρο) στην κορυφή.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ