ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Μόνο με πίστη μπορείς να πετύχεις…»

«Μόνο με πίστη μπορείς να πετύχεις…»

Τη φιλοσοφία του με το «καλημέρα» θέλει να δείξει στον Πειραιά, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός, ανέλαβε τον Ολυμπιακό και τον Σεπτέμβριο του 2023, στην ιστοσελίδα «coachesvoice» είχε σταθεί στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ με την Σεβίλλη, γράφοντας μάλιστα κάποιες από τις σκέψεις του, σε πρώτο πρόσωπο. Ιδιαίτερα μίλησε για την μεγάλη πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για το γεγονός πως η ισπανική ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 στο «Όλντ Τράφορντ», στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Η Σεβίλλη όχι μόνο ισοφάρισε σε 2-2, αλλά πήρε και την πρόκριση στη ρεβάνς.

Είχε γράψει ο Μεντιλίμπαρ: «Τι κάνεις λοιπόν μετά από αυτή την εξέλιξη; Να παραιτηθείς; Όχι. Το μότο του συλλόγου το λέει ξεκάθαρα: «Μην παραδίνεσαι ποτέ». Η εγκατάλειψη δεν λειτουργεί εδώ, ειδικά όχι σε έναν τόσο ιδιαίτερο διαγωνισμό για τον σύλλογο. Τότε, δεν άξιζε καν να σκεφτούμε ότι προτεραιότητά μας ήταν να παραμείνουμε στη La Liga και ότι, ίσως, ίσως ήταν καλύτερο να βάλουμε το Γιουρόπα Λιγκ στην… άκρη».

Συνοψίζοντας, έγραψε με ιδιαίτερο τρόπο ότι: «Μόνο αν οι παίκτες πιστεύουν στον προπονητή, αλλά πάνω από όλα στον εαυτό τους, μπορείς να πετύχεις πράγματα». Στη συνέχεια μίλησε για τις άλλες μεγάλες προκρίσεις της ομάδας του, όπως απέναντι στην Γιουβέντους και τον τελικό με την Ρόμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ