ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ!

Η φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ!

Τον προπονητή με τον οποίο θα επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών έχει βρει ο Ολυμπιακός, με τον τεχνικό να ακούει στο όνομα Xοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα σύντομα, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες. Και μια από τις ερωτήσεις που έχουν οι ΓΑΥΡΟΙ είναι γιατί οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην επιλογή του έμπειρου Βάσκου τεχνικού.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει προϋπηρεσία στις μισές ομάδες της «Πριμέρα». Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, συνέχισε στη Μπασκόνια, στη Β’ ομάδα της Αθλέτικ, για να συνεχίσει σε Εϊμπάρ, Μπιλμπάο, Βαγιαδολίδ, Οσασούνα, Λεβάντε. Επέστρεψε για έξι χρόνια στην Εϊμπάρ, από το 2015 έως το 2021, συνέχισε στην Αλαβές, ενώ τελευταία του ομάδα ως τον Οκτώβρη ήταν η Σεβίλλη (30 ματς), από την οποία αποχώρησε ως κάτοχος του Europa League τον Οκτώβριο, ενώ έχασε στα πέναλτι το Super Cup της UEFA από τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα (6-5).

Ο Μεντιλίμπαρ είναι θιασώτης του συστήματος 4-2-3-1 και οι πιθανές παραλλαγές του, με βασικό χαρακτηριστικό το ανελέητο πρέσινγκ στο μισό γήπεδο από την πρώτη πάσα του αντιπάλου. Εχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες που αγωνίζονται στην Ιβηρική, έχει αναδείξει ακόμη περισσότερους επειδή δίνει τεράστιο βάρος στα τμήματα υποδομής. Ενα ακόμα χαρακτηριστικό του τρόπου παιχνιδιού του,  είναι η απαίτηση από την ομάδα που είτε να έχει την κατοχή της μπάλας είναι να κάνει ό,τι μπορεί για να την επανακτήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έψαχνε τον προπονητή που θα μπορεί να κρατήσει γερά το τιμόνι ενός καραβιού όπως ο Ολυμπιακός. Εναν προπονητή που θα επαναφέρει την ομάδα σε τροχιά τίτλων, έναν προπονητή με αγωνιστική φιλοσοφία που να ταιριάζει στον Ολυμπιακό, που να είναι σε θέση να επιβληθεί στα αποδυτήρια και τον βρήκε στο πρόσωπο του Μεντιλίμπαρ.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ