ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Οι οδηγίες του Καρβαλιάλ στους αμυντικούς!

Οι οδηγίες του Καρβαλιάλ στους αμυντικούς!

Ο Ολυμπιακός «υπέφερε» το προηγούμενο διάστημα ανασταλτικά και είναι αξιοσημείωτο πως μόνο στη ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έχει κρατήσει το «μηδέν» μέσα στο 2024. Και με τον Άρη δέχτηκε γκολ, έστω και… αυτογκόλ από τον Κίνι, αλλά γενικότερα η άμυνα τα πήγε περίφημα και μια ομάδα πολύ επικίνδυνη όπως οι «κίτρινοι» στην επίθεση, με παίκτες σαν τον Μορόν. Είναι αξιοσημείωτο πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε πολύ λίγες τελικές προσπάθειες και ο Πασχαλάκης με εξαίρεση το φινάλε, πέρασε πολύ λίγες δύσκολες καταστάσεις. O Άρης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τέσσερις «τελικές», αλλά μοιάζει… απίθανο έστω και οι μισές εξ αυτών να ήταν προς την εστία του διεθνή γκολκίπερ.

Που οφείλεται όμως η καλή εικόνα που έβγαλε αμυντικά ο Ολυμπιακός; Ο Κάρλος Καρβαλιάλ φαίνεται πως δούλεψε πάρα πολύ πάνω στο κομμάτι αυτό το τελευταίο διάστημα. Με τον 58χρονο προπονητή να προσπαθεί να προχωρήσει σε μια επανεκκίνηση της αμυντικής λειτουργίας. «Πιάνοντας» από το… μηδέν και αναλύοντας κάθε κίνηση για να συντονιστούν οι αμυντικοί του και όχι μόνο. Στον αγώνα του Χαριλάου, ο Πορτογάλος προπονητής έδινε οδηγίες συνεχώς σε όλους, βήμα βήμα, για να αντιμετωπίσει τις επιθετικές προσπάθειες του Άρη. Και όπως φαίνεται οι ποδοσφαιριστές του τον άκουσαν προσεκτικά και… δικαιώθηκαν. Με τον Παναγιώτη Ρέτσο να επιστρέφει με μια πολύ πειστική εμφάνιση μετά από απουσία… 1,5 αγώνα (αποβλήθηκε στο ημίχρονο με την Κηφισιά και έχασε και όλη τη ρεβάνς στο κύπελλο με τον «αιώνιο» αντίπαλο), ενώ και ο Ανδρέας Ντόη ήταν πολύ καλός, με σωστές τοποθετήσεις και «μπλοκάροντας» τις ενέργειες των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη. Θετικό ήταν το πρόσημο και για τον Κίνι (παρά την άτυχη στιγμή στο αυτογκόλ), αλλά και του Ροντινέι που έκανε… πάρτι από τη μέση και μπροστά, όμως απέφυγε και τα λάθη πίσω.

Αυτός ο ποδοσφαιριστής πάντως που έχει αναλάβει τον ρόλο του «καθοδηγητή» είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Όποτε μπορούσε ερχόταν στην πλάγια γραμμή στον αγώνα με τον Άρη και ο Κάρλος Καρβαλιάλ συζητούσε μαζί του για διάφορα θέματα, όπως για το πως θα πρέπει να τοποθετείται σωστά για να αποφύγει τα λάθη στην άμυνα. Η συνεργασία του Ίβηρα τεχνικού με τον Ρέτσο ήταν εξαιρετική και ο Παναγιώτης φαίνεται πως είναι ένας από τους πιο… πιστούς μαθητές του Πορτογάλου «καθηγητή».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ