ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το στυλ του Κάρμο «κουμπώνει» στα… θέλω του Καρβαλίαλ! (videos)

Το στυλ του Κάρμο «κουμπώνει» στα… θέλω του Καρβαλίαλ! (videos)

Ο Ολυμπιακός προχωρά στην ενίσχυση του ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν, φέρνοντας για το κέντρο της άμυνας τον Νταβίντε Κάρμο με την ελπίδα να κάνει τη διαφορά. Ο Πορτογάλος άσος έχει συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι του, τα οποία ξεχώρισε η ομάδα του Πειραιά και τα οποία ο Κάρλος Καρβαλιάλ θα ήθελε να προσθέσει στη «μηχανή» της ενδεκάδας του, μιας και τον γνωρίζει από την κοινή τους συνεργασία στην Μπράγκα.

O Κάρμο είναι αριστεροπόδαρος και έτσι θεωρείται και είναι υπερπολύτιμος και δυσεύρετος για κάθε ομάδα και για το λόγο αυτό ο Καρβαλιάλ αρχικά τον χρησιμοποιούσε, αλλά και ο Κονσεϊσάο τον επέλεξε για διάδοχο του Πέπε και του Ιβάν Μαρκάνο.

Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός διακρίνεται για την δύναμή του στον αέρα, χωρίς φυσικά να υστερεί και στο παιχνίδι με την μπάλα. Μάλιστα έχει απόλυτη ευχέρεια να αλλάζει το παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές και να μεταφέρει γρήγορα την μπάλα στην απέναντι πλευρά του γηπέδου.

Είναι από τους αμυντικούς που βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα προκειμένου να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να έχει την κατοχή, αλλά και για να κόψει την όποια αντεπίθεση πιθανώς να γίνει. Δυναμικός ως κεντρικός αμυντικός και «καθαρίζει» τις φάσεις, όταν αποφασίζει να κάνει τάκλιν, τα οποία είναι και  ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του.

Βέβαια με βοήθεια και το ύψος του, 1,96 μ. γαρ, είναι εξαιρετικός και στο ψηλό παιχνίδι, ενώ αποτελεί και κίνδυνο για τις αντίπαλες εστίες στις στημένες φάσεις. Κάπως έτσι πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπράγκα, σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη Ρέιντζερς.

Τη σεζόν 2022-23, είχε 18 εμφανίσεις την πρώτη του χρονιά με την Πόρτο και συνολικά 1.412 αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, από τις οποίες οι 5 ήταν στην φάση των ομίλων του Champions League.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ