ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ζέλσον και Ποντένσε έχουν χημεία!

Ζέλσον και Ποντένσε έχουν χημεία!

Ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε το ντεμπούτο του, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Εκεί όπου βρίσκεται και ένας παλιός του φίλος.

Ο λόγος για τον Ντανιέλ Ποντένσε. Οι δύο ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να «εκτοξεύσουν» τα άκρα του Ολυμπιακού κάτω από τις οδηγίες του Κάρλος Καρβαλιάλ και το σημαντικότερο όλων είναι πως δε θα χρειαστεί ιδιαίτερη… προσαρμογή μιας και ο Ποντένσε θα τον βάλει με το «καλημέρα» στο κλίμα. Mε αμφότερους τους παίκτες να γνωρίζονται και να αγωνίζονται παρέα, από τη σεζόν 2012-13 και συγκεκριμένα από τις 5 Μαρτίου του 2013, όταν και η U18 της Πορτογαλίας φιλοξένησε την αντίστοιχη της Τουρκίας σε διεθνές φιλικό και στην ήττα των Ιβήρων με 1-3, ο Ζέλσον είχε παίξει σε ολόκληρη την αναμέτρηση ως δεξιός μπακ και 20 λεπτά πριν το φινάλε, πέρασε σαν αλλαγή στο γήπεδο ο νυν εξτρέμ του θρύλου, καλύπτοντας το ένα «φτερό» της «φροντ λάιν».

Εντυπωσιακό πως από εκείνη τη μέρα, οι δύο παίκτες πήγαιναν… χέρι, χέρι σε Εθνικές ομάδες και Σπόρτινγκ, αφού ουσιαστικά έπαιξαν για πέντε διαφορετικές ομάδες. Για τρεις Εθνικές της Πορτογαλίας (U18, U19, U20), αλλά και με την δεύτερη και την πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Συνολικά 2403 αγωνιστικά λεπτά και 55 αγώνες «παρέα» στο γήπεδο για τους δύο συμπατριώτες και εξτρέμ. Με τη συνεργασία τους να είναι άρτια και σε διάφορους σχηματισμούς μέχρι και τη σεζόν 2017-18. Πρώτος αγώνας τους με την Κ19 των Πορτογάλων τη σεζόν 2013-14, σε ένα εκτός έδρας 3-0 επί της Δανίας, μετά στην δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ τη σεζόν 2014-15, με αντίπαλο την Ντεσπορτίβο Άβες (πάλι νίκη 3-0), ενώ τη σεζόν 2014-15 πάλι, έπαιξαν για 60 λεπτά, σε μια ήττα της Κ20 στα πέναλτι από την Αγγλία. Aκολούθως, τη σεζόν 2015-16, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά «παρέα» για πάνω από μισή ώρα στη νίκη των «πράσινων» με 1-0 στην έδρα της Αρούκα. Η τελευταία τους κοινή παρουσία είναι τη σεζόν 2017-18, σε ένα 5-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί της Μαρίτιμο, για 64 λεπτά! Πλέον το επόμενο ραντεβού των δύο παικτών… δίνεται στο Νέο Φάληρο και είναι σίγουρο πως έχουν πολλά να κάνουν στο μέλλον μαζί στην ενδεκάδα.

 

Και όχι μόνο σε έναν σχηματισμό, αλλά σε αρκετούς περισσότερους. Για παράδειγμα, στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους που αναφέραμε λίγο πιο πάνω, ο Ζέλσον Μαρτίνς ήταν δεξιός εξτρέμ σε σχηματισμό 4-1-3-2 και ο Ποντένσε ήταν ο δεύτερος επιθετικός, στο πλευρό του Ντόστ. Μάλιστα την πεντάδα μπροστά συμπλήρωνε εκτός από τον Ρουίζ και ο Μπρούνο Φερνάντες που τώρα «σαρώνει» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μαζί έχουν αγωνιστεί και σε 4-4-2, με τον Ζέλσον πάλι δεξιά και τον Ποντένσε σε θέση δεύτερου επιθετικού, αλλά και σε 4-3-3, με τον Ποντένσε να είναι ο μοναδικός παίκτης ως «αιχμή του δόρατος». Φυσικά, οι δύο ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούσαν να μην αγωνιστούν καλύπτοντας ο καθένας τους και μια πτέρυγα, με το 4-3-3 και τον Ποντένσε ως αριστερό winger και τον Μαρτίνς ως δεξιό ακραίο επιθετικό. Να σημειωθεί πως στα… ξεκινήματα τους, έχουν συνυπάρξει και στην ίδια πλευρά, αφού το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών ήταν δεξιός μπακ και ο Ντανιέλ έπαιζε μπροστά του ως εξτρέμ.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ