ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Αυτά τα στοιχεία δείχνουν… παράταση του lockdown! (video)

Κορονοϊός: Αυτά τα στοιχεία δείχνουν… παράταση του lockdown! (video)

Η αύξηση στις εισαγωγές, τις διασωληνώσεις και τις μεταλλάξεις κρατά στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων το ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown. Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών προκαλούν ανησυχία. Για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο, 227 ασθενείς με κορονοϊό εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία, οι 170 εκ των οποίων στην Αττική. Συνολικά οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν τους 2 χιλιάδες, με περισσότερους από τους μισούς στο λεκανοπέδιο.

Παράταση του lockdown δείχνουν εισαγωγές, διασωληνώσεις και μεταλλάξεις. Για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβρη, 227 ασθενείς με κορονοϊό εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία, με τους 170 στην Αττική. Οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν τους 2000, με περισσοτέρους από τους μισούς να βρίσκονται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Λιγοστεύουν οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτες, με ελάχιστες να μένουν κενές και καθημερινά να προστίθενται και νέες. Το οχυρό του «Σωτήρια» δέχεται το σφυροκόπημα του νέου κύματος. 302 νοσηλευόμενοι, 82 διασωληνωμένοι και 2 κενές κλίνες. Οι επόμενες εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων θα κρίνουν αν η Αττική μπορεί να ξεκλειδώσει. Πάντως, μέχρι στιγμής Ευαγγελισμός και Αττικόν είναι τα νοσοκομεία που διαθέτουν επαρκή αριθμό κρεβατιών.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες δυο εβδομάδες οι μονάδες θα δεχθούν περισσότερη πίεση.

Την ίδια ώρα, οι μεταλλάξεις προβληματίζουν τους ειδικούς. Η βρετανική μετάλλαξη εξαπλώνεται δείχνοντας προτίμηση στην Αθήνα. Στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν εντοπιστεί 187 στελέχη και άλλα 121 στα βόρεια προάστια. Ωστόσο η χρήση διπλής μάσκας, όπως είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, βοηθάει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Την ίδια ώρα αισιόδοξος για την επίδραση των εμβολιασμών στην καταπολέμηση της πανδημίας εμφανίστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Mega Σαββατοκύριακο.

Ανησυχητική η κατάσταση στην Αττική

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Αττική, όπου εντοπίζονται τα 741 από τα 1460 κρούσματα που καταγράφηκαν εχτές συνολικά στη χώρα.

Η βρετανική μετάλλαξη ανησυχεί τους ειδικούς, με το κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια προάστια να έχουν τα περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης.

Το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ αυξάνονται συνεχώς.

Σε σκληρό lockdown ο Εύοσμος Θεσσαλονίκης

Σε σκληρό lockdown μπήκε από τις 5 το πρωί σήμερα ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Για την περιοχή ισχύει απαγόρευση μετακινήσεων, εκτός από τις μετακινήσεις για λόγους υγείας και εργασίας. Επίσης, ισχύει απαγόρευση μετακίνησης από τις 6 το απόγευμα.

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, καθώς στην περιοχή εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της αφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού. Οι πολίτες αντιδρούν έντονα για τους νέους περιορισμούς και σήμερα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν.

 

 

Πηγή: megatv.com

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ