ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα έφεραν οι γιορτές (video)

Παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα έφεραν οι γιορτές (video)

Παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα έφεραν οι γιορτές. Όπως ανακοινώθηκε χθες τα σκληρά περιοριστικά μέτρα θα κρατήσουν έως τις 18 Ιανουαρίου με τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα να προκαλούν ανησυχία. Εννέα περιοχές της Αττικής είναι στο κόκκινο, με το λεκανοπέδιο να καταγράφει συνολικά 252 νέα κρούσματα. Με τους λοιμωξιολόγους να εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, το μόνο που ανοίγει τη Δευτέρα είναι τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση. Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα γρήγορα τεστ σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μετά από 2 μήνες σκληρής καραντίνας, ο ιός επιμένει. Ένα τρίτο κύμα είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ 721 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν εχτές, 386 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ είχαμε και 49 νέους θανάτους.

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς για το γιορτινό αποτύπωμα της διασποράς. Οι εικόνες συνωστισμού τα Θεοφάνια από μερίδα πολιτών, ανησυχεί τους ειδικούς, που τρέμουν μην τυχόν συμβεί στην Αττική αυτό που συνέβη το φθινόπωρο στην Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία που φτάνουν καθημερινά στα χέρια τους δείχνουν ότι τα κρούσματα θα ανέβουν τις επόμενες μέρες. Στο επίκεντρο του προβληματισμού των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται η Αττική, η οποία προηγείται με διαφορά στο μολυσματικό χάρτη.

Το Περιστέρι είναι ο δήμος που απασχολεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, στο «μικροσκόπιο» των οποίων βρίσκονται επίσης το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος που είναι ήδη σε lockdown, το Ίλιον, το Κερατσίνι και το Μενίδι. Επιβάρυνση τις τελευταίες 15 ημέρες παρουσιάζει και ο Πειραιάς.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, οι φορείς του ιού από 5.000 που υπολογίζονται στις 20 Δεκεμβρίου, εκτοξεύτηκαν στους 17.000 μία εβδομάδα μετά (27 Δεκεμβρίου) και την 1 Ιανουαρίου οι φορείς έφτασαν τους 30.000. Η κατακόρυφη αύξηση των ιικού φορτίου στα λύματα της πρωτεύουσας μέσα στις γιορτές, εντείνει τις ανησυχίες για ένα τρίτο επικείμενο κύμα της πανδημίας, με τους ειδικούς να προσανατολίζονται σε παράταση του lockdown.

Ωστόσο καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη όπου δεν προκύπτει μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα μετά τις γιορτές.

Την ίδια στιγμή τα σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία, προετοιμάζονται για το άνοιγμα. Και σήμερα μεγάλη ήταν η προσέλευση στα drive through rapid test που διενήργησαν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στου Παπάγου.

Όπως ανακοινώθηκε χθες τα σκληρά περιοριστικά μέτρα θα κρατήσουν έως τις 18 Ιανουαρίου.

Θετικό στον ιό βρέφος 9 μηνών – Κρούσματα σε γηροκομείο στα Καλάβρυτα 

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε ένας βρέφος εννέα μηνών, το οποίο νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μωράκι βγήκε θετικό στο rapid test, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κόλλησε από τον πατέρα του ο οποίος βρέθηκε θετικό στον ιό.

Την ίδια ώρα, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται και 40χρονος με κορονοϊό, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Διασωληνωμένος παραμένει στο ίδιο νοσοκομείο εδώ και αρκετές ημέρες και ένας 40χρονος. Στο νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύονται συνολικά επτά άτομα με κορονοϊό.

Κρούσματα εντοπίστηκαν και σε γηροκομείο στα Καλάβρυτα. Πρόκειται για 11 συνολικά κρούσματα, τα 4 αφορούν σε εργαζόμενους και τα υπόλοιπα σε τρόφιμους του γηροκομείου.

 

Πηγή: megatv.com

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ