ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ελληνοτουρκικά: Το Oruc Reis «τορπιλίζει» τον διάλογο (video)

Ελληνοτουρκικά: Το Oruc Reis «τορπιλίζει» τον διάλογο (video)

Ξαφνική κλιμάκωση δημιουργείται στα ελληνοτουρκικά με υπαιτιότητα της Άγκυρας.

Η νέα παράνομη τουρκική Navtex για παράνομες έρευνες νοτίως του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σε απόσταση μόλις 6,5 ν.μ. από ελληνικές ακτές, συνιστά μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή επισημαίνει σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την παράνομη τουρκική NAVTEX και την έξοδο του Oruc Reis συνοδεία πολεμικών πλοίων της Άγκυρας που οδεύει προς την εν λόγο περιοχή.

«Μόλις λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, κατά την οποία η τουρκική πλευρά δεσμεύτηκε να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές, καταδεικνύεται και πάλι η αναξιοπιστία της όπως και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί ειλικρινά το διάλογο. Καλούμε την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της» ανέφερε μεταξύ άλλων το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Αντί-NAVTEX από την Ελλάδα

Η Αθήνα πέρα από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αντιδρά με την έκδοση αντιNavtex και κινητοποίησης αριθμού πολεμικών πλοίων ανάλογο με εκείνον που συνοδεύουν το Oruc Reis. Ταυτόχρονα, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δείχνοντας ξεκάθαρα πως η διάθεση για διάλογο είναι προσχηματική και εμπαίζοντας Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ, αντί να ανακοινώσει την ημερομηνία των διερευνητικών επαφών προχώρησε σε λακωνική ανάρτηση στο twitter

Εν τω μεταξύ, χθες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τις δηλώσεις του για το άνοιγμα των Βαρωσίων.

«Οι ισχυρισμοί του διδύμου Ελλάδας-Ε/Κ Διοίκησης, που χαρακτηρίζει αυτό το βήμα παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν εδώ απειλούν την διεθνή ασφάλεια στερούνται σοβαρότητας και είναι γελοίοι» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόσι.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επιστρέφει εσπευσμένα από την Πορτογαλία όπου βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη.

 

Πηγή: megatv.com

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ