ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός ξέρει τον τρόπο...

Ο Ολυμπιακός ξέρει τον τρόπο...

Το μεγαλύτερο σήριαλ που υπήρχε στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, αυτό του Σάσα Βεζένκοφ έλαβε και επίσημα τέλος χθες, με τον Βούλγαρο forward να αποδέχεται την πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς για να μεταβεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

H αλήθεια είναι ότι σε ένα μεγάλο βαθμό, η απόφαση του Σάσα, στεναχώρησε τους φίλους των Πειραιωτών. Φανέλες του Βεζένκοφ δεν πρόκειται να κάψει ο κόσμος του Ολυμπιακού, το αντίθετο θα γίνει. Υπό την έννοια ότι αναγνωρίζεται η μεγάλη προσφορά του παικταρά στην ομάδα τους και επίσης γίνεται κατανοητό ότι ήταν η μεγάλη ευκαιρία, το σωστό timing για τον 28χρονο πάουερ-φόργουορντ νε εξαργυρώσει την τεράστια πρόοδο, που έχει εμφανίσει.

Η χθεσινή μέρα ήταν διαφορετική για τον επιπλέον λόγο ότι καιρό είχαμε να αποχαιρετήσουμε ένα δικό μας παιδί, τον Σάσα, που πάει στο ΝΒΑ με προοπτική και με όνειρα να πετυχει στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ και ο Ολυμπιακός είναι πλέον στην αγορά για να πάρει παίκτη στο «4».

Εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις όταν βρίσκεσαι σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Βεζένκοφ, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις δουλειές που έκανε ο Βούλγαρος φόργουορντ στο παρκέ.

Για ν’ ακριβολογούμε, δεν υπήρχε και κάτι που να μην το έκανε ο Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό κι αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιλογή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το κλαμπ, ωστόσο, έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως έχει τον τρόπο να ξεπερνά δυσκολίες που προκύπτουν από τις απώλειες σημαντικών παικτών. Το έχει κάνει με τους δύο θρύλους του Ολυμπιακού και του ελληνικού μπάσκετ, Σπανούλη και τον Πρίντεζη που σταμάτησαν το μπάσκετ και στο παρκέ δεν φάνηκε αυτό. Ακόμη και με άλλους παίκτες όπως ο Χάινς και ο Μιλουτίνοφ που έφυγαν από τον Πειραιά, αλλά τα κενά τους καλύφθηκαν.

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει έναν Οργανισμό που λειτουργεί ομαδικά και έχει τη δυνατότητα να προχωρά παρακάτω ακόμη κι αν χάνει πολύ σημαντικά στελέχη. Στην περίπτωση του Σάσα οι Πειραιώτες σαφώς ήταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Λίγο πολύ το περίμεναν πως θα έφευγε για το ΝΒΑ και ετοίμαζαν την επόμενη μέρα. Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο να αποκτηθεί ένας καλός παίκτης που θα καλύψει αγωνιστικά το κενό, γιατί καλούς παίκτες βρίσκεις όσους θες στην αγορά.

Το θέμα είναι να «δέσει» και στα αποδυτήρια, γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό των επιτυχιών του Ολυμπιακού. Και για το δεύτερο φαίνεται πως έχει βρεθεί η συνταγή χάρη στον κόουτς Μπαρτζώκα και οι «ερυθρόλευκοι» όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ