ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μια ομάδα γεμάτη πρωταγωνιστές

Μια ομάδα γεμάτη πρωταγωνιστές

Ένα σπουδαίο «διπλό» πήρε ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Πέμπτης, στην Ιταλία. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» τα... χρειάστηκαν στο φινάλε, έβγαλαν ψυχικά αποθέματα και πήραν αυτό που ήθελαν, νικώντας τη Βίρτους Μπολόνια, για να επιστρέψουν στο μονοπάτι των επιτυχιών και να κάνουν το 12-7 στην Ευρωλίγκα. 

Δύο σχεδόν ημέρες μετά τη απώλεια επί της Μονακό στο Πριγκιπάτο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε να διαχειριστεί δύο σοβαρά προβλήματα ενόψει του χθεσινού ματς, όπου ο Θρύλος «ρέφαρε» με νίκη επί των Ιταλών, μπροστά σε περίπου 350 «ερυθρόλευκους» οπαδούς. Για την ακρίβεια, ο Έλληνας κόουτς είδε τον Σλούκα να μένει στα... πιτς με στοματικές διαταραχές και τον Βεζένκοβ για τον ίδιο λόγο να «σφίγγει» τα... δόντια και να αγωνίζεται, όντας ανέτοιμος.

Παρόλα αυτά, η ομάδα έδειξε ότι είναι γεμάτη πρωταγωνιστές. Γεμάτη παίκτες οι οποίοι θα βγουν μπροστά στα δύσκολα και θα κάνουν το παν για να κερδίσει. Πέρα από τον εντυπωσιακό Βεζένκοβ, ο οποίος επέστρεψε στις εμφανίσεις που μας συνηθίσει φέτος, μιας και έκανε νταμπλ-νταμπλ, ο ΜακΚίσκ βγήκε φανερά μπροστά. Ο Αμερικανός γκαρντ κάλυψε επάξια το κενό του Σλούκα και μπήκε κυριολεκτικά στα... παπούτσια του. Έπαιξε για εκείνον και αναδείχθηκε κορυφαίος. Έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και παράλληλα έκανε ρεκόρ καριέρας στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτό τα λέει όλα.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ανέδειξε ακόμη έναν πρωταγωνιστή. Ο λόγος για τον αρχηγό του. Ο Παπανικολάου ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Οι άμυνες και το πάθος που έβγαλε, τα τρίποντα «μαχαιριές» που έβαλε και η τεράστια θέλησή του για τη νίκη έδωσαν στον Ολυμπιακό αυτό που ήθελε. Όλοι έπαιξαν και για τον Σλούκα, ακόμη και εκείνοι που δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, όπως οι Κάνααν και Λαρεντζάκης. Όπως είχαν παίξει και για τον Σάσα, στην ισοπεδωτική νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Αυτή είναι η ομάδα, που όταν πέφτει, σηκώνεται ξανά. Συνεχίζουμε... 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ