ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τον «πληγώνει» επανειλημμένα η άμυνα στο φινάλε!

Τον «πληγώνει» επανειλημμένα η άμυνα στο φινάλε!

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τη διάθεση… φιλικού όπως συμβαίνει στις αναμετρήσεις με τον Ερυθρό Αστέρα λόγω της φιλόξενης ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων και γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη απρόσμενη ήττα του πριν το πρώτο ευρωπαϊκό «ντέρμπι αιωνίων» με 86-90.

Oι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, για μία ακόμα φορά στη φετινή Ευρωλίγκα ηττήθηκαν μετά από μία κακή τέταρτη περίοδο. Άλλωστε αυτό ήταν και το “κλειδί” για τον Ερυθρό Αστέρα, ώστε να φύγει με το διπλό με 90-86 από το ΣΕΦ και να υποχρεώσει σε έκτη ήττα και τρίτη εντός έδρας τους Πειραιώτες στη διοργάνωση.

Ο Θρύλος μπορεί να σαρώνει στο επιθετικό κομμάτι στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της, αλλά αποδεικνύεται πως τα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων, τόσο η άμυνα του είναι μια αδυναμία, που αντί να προσφέρει λύσεις, φέρνει προβλήματα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στις έξι ήττες που έχει γνωρίσει από Μονακό, Βαλένθια, Μακάμπι, Εφές, Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα έχει δεχθεί στα τέταρτα δεκάλεπτα συνολικά 159 πόντους.

Παράλληλα στα συγκεκριμένα ματς στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε 49,5 πόντους κάθε φορά, κάτι που πιστοποιεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μονάχα στις τέταρτες περιόδους, αλλά συνολικά στο δεύτερο μέρος κάθε αγώνα.

Είναι δεδομένο πως οι Πειραιώτες διαθέτουν πολλές αρετές και λύσεις σαν ομάδα και έχουν υψηλούς στόχους και φέτος στην Ευρωλίγκα, όμως η άμυνα τους στα δεύτερα ημίχρονο αποτελεί μέχρι στιγμής μεγάλο πρόβλημα και φέρνει ήττες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν, ώστε η βαθμολογική τους θέση και συγκομιδή να είναι ακόμα καλύτερη.

Η φετινή Ευρωλίγκα άλλωστε δείχνει να είναι και η πιο ανταγωνιστική και αν δεν παίζεις σκληρή και συμπαγής άμυνα θα το πληρώσεις από τον οποιονδήποτε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ