ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Υπερηχητικός ο Θρύλος, ισοπέδωσε τη Βίρτους με 117 πόντους!

Υπερηχητικός ο Θρύλος, ισοπέδωσε τη Βίρτους με 117 πόντους!

Έπαιξε απίστευτο μπάσκετ και τη διέλυσε όσο δεν πάει! Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε με 117-71 τη Βίρτους Μπλόνια στο ΣΕΦ και έδειξε ξανά τα... δόντια του σε όλη την Ευρώπη!

Με τους Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός, που μπήκε δυναμικά στο ματς με δύο τρίποντα από τους Κάνααν και Ουόκαπ για το 6-0. Ο Σάσα με ακόμη ένα εύστοχο σουτ πίσω από τα 6.75 έδωσε «αέρα» προβάδισμα εννέα πόντων στον Θρύλο, με τον Φαλ εν συνεχεία να καρφώνει για το 11-0, 7:22 πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Η Βίρτους μείωσε σε 11-3 με τον Οτζελέγιε, ωστόσο ο Βεζένκοβ ανέλαβε ξανά δράση για το 14-3. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να σουτάρουν με αυτοπεποίθηση και πολύ καλή ψυχολογία, με τον Παπανικολάου να σκοράρει με τρίποντο για το 19-7. Οι Ιταλοί με ένα μικρό τεσσάρων πόντων μείωσαν σε 19-11, ωστόσο ο Θρύλος αύξησε ξανά το προβάδισμά του και μάλιστα ξέφυγε κατά πολύ. Ένα δίποντο του Βεζένκοβ, ένα τρίποντο του Κάνααν και το επιθετικό κρεσέντο του Μπλακ έφεραν τον Ολυμπιακό στο +16 (29-13). Η Βίρτους σκόραρε με τον Μπάκο, αλλά ο Μπλακ με κάρφωμα διαμόρφωσε το 31-15, σκορ με οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Δυναμικά μπήκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Θρύλος, που αύξησε κι άλλο το ήδη μεγάλο προβάδισμα που είχε. Ένα νέο τρίποντο του Κάνααν, ένα νέο κάρφωμα του Μπλακ και ένα εύστοχο σουτ του Σλούκα πίσω από τα 6.75, υπό υποψία φάουλ, έφεραν τον Ολυμπιακό στο +19 (39-20). Οι Πειραιώτες με αδιανόητο και εκπληκτικό μπάσκετ συνέχισαν να «διαλύουν» τη Βίρτους, η οποία έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει στο παρκέ. Ο Πίτερς με καλάθι από μέση απόσταση και ο Λαρεντζάκης με τρίποντο αύξησαν τη διαφορά στους 20 πόντους (42-22) , διαφορά η οποία συνέχισαν να ανεβαίνει με ωραία ατομική προσπάθεια του Σλούκα για το 46-24. Το πάρτι του Θρύλου μέσα στο παρκέ δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή. Ο ΜακΚίσικ με φοβερό κάρφωμα «έγραψε» το 51-25, ευστοχώντας και στη συμπληρωματική βολή, με τον Σλούκα εν συνεχεία να εκτοξεύει τη διαφορά στους 29 πόντους (54-25). Η Βίρτους με ένα σερί 6-0 μείωσε σε 54-31, με τον Πίτερς να διαμορφώνει το 61-35 του δευτέρου δεκαλέπτου, σε ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο από την ομάδα του Πειραιά, όπου νωρίτερα ο ΜακΚίσικ σκόραρε ένα τρομερό κάρφωμα.

Ο Θρύλος συνέχισε να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και στο τρίτο δεκάλεπτο και με μπροστάρη τον Φαλ δεν σταμάτησε να κάνει... πλάκα στη Βίρτους. Ο Γάλλος σέντερ με επτά μαζεμένους πόντους στο ξεκίνημα διαμόρφωσε το 68-39, με τους «ερυθρόλευκους» μάλιστα να φτάνουν στο +30 και το 71-41 με τους Βεζένκοβ και Κάνααν στη συνέχεια. Ο διαγωνισμός καρφωμάτων από τον Φαλ και τα όργια του Σάσα δεν σταμάτησαν. Ο διεθνής φόργουορντ με τρίποντο στη λήξη των 24’’ «έγραψε» το 74-45, για να αναλάβει δράση ο «δεινόσαυρος» του Θρύλου, με δύο καρφώματα για το 78-49. Ο Βεζένκοβ με τρομερό «γκολ-φάουλ» για το 81-50 συνέχισε να «διαλύει» τη στατιστική, φτάνοντας τους 19 πόντους σε 15:51 λεπτά συμμετοχής. Η Βίρτους «έτρεξε» ένα σερί πέντε πόντων στα τέλη της τρίτης περιόδου, της οποίας το σκορ διαμορφώθηκε με εκπληκτικό buzzer-beater τρίποντο του Ουόκαπ για το 84-55.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Παρότι όλα είχαν κριθεί από νωρίς. Ο Λαρεντζάκης με πέντε μαζεμένους πόντους έκανε το 91-59 και στη ανέλαβε τη σκυτάλη ο ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο παρκέ και με επτά δικούς του πόντους (δύο δίποντα και ένα τρίποντο) εκτόξευσε τη διαφορά στους 40 πόντους, κάνοντας το 99-59! Το επιθετικό κρεσέντο των νταμπλούχων Ελλάδας δεν έλεγε να σταματήσει. Τέσσερις πόντοι του Μπολομπόι, ένα τρίποντο του Πίτερς και άλλο ένα από τον Λαρεντζάκη έφεραν τον Ολυμπιακό στο +46 (109-63), τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα. Εν τέλει, ο Θρύλος σταμάτησε στους 117 πόντους, διαλύοντας τη Βίρτους με +46 για την όγδοη νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα!

Τα δεκάλεπτα: 31-15, 61-35, 84-55, 117-71

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ