ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ήταν Ολυμπιακός! Πρόκριση με 35άρα

Ήταν Ολυμπιακός! Πρόκριση με 35άρα

Πολύ καλή εικόνα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο παιχνίδι με το Περιστέρι, νίκησε 92-57 και προκρίθηκε με 2-0 στα ημιτελικά. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται τη Δευτέρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σκόραραν και οι 12 παίκτες του Θρύλου, πρώτος σκόρερ ήταν ο Βεζένκοβ με 15 πόντους (και 11 ριμπάουντ), 13 έβαλε ο Ντόρσεϊ, 10 είχε ο Σλούκας.

Σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα, στον δεύτερο, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα. Με μεγαλύτερη ενέργεια και διάθεση. Προηγήθηκε 0-6 με δύο τρίποντα από Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ, ενώ ο Ουόκαπ με τον ίδιο τρόπο, για 3 από την κορυφή, σκόραρε για το 2-9. Ο Βεζένκοβ, μετά από υπέροχη συνεργασία και ασίστ του Φαλ, έκανε το σκορ 2-12, βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά με διψήφια διαφορά. Ο Ντόρσεϊ, μετά από ασίστ του Ουόκαπ, έκανε το 4-17 και ο Φαλ από κοντά το 6-19, με τον Ολυμπιακό να έχει επιβάλλει το ρυθμό του. Ο Σλούκας με 5 διαδοχικούς πόντους, πρώτα με τρίποντο και μετά με λέι απ, και ακολούθως ο Φαλ με ωραία κίνηση και κάρφωμα, έκαναν το 13-26 για τον Θρύλο. Νταμπλ σκορ. Η διαφορά πήγε και στο +16 με το τρίποντο του Λαρεντζάκη από την ασίστ του Σλούκα. Και αυτό το 13-29 ήταν το σκορ στην πρώτη περίοδο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και με μεγάλη όρεξη και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Και η διαφορά όλο και μεγάλωνε. Ο ΜακΚίσικ σκόραρε για 3, όπως και ο Σλούκας, ενώ μαζί με το καλάθι του Βεζένκοβ και τη βολή του Μάρτιν η διαφορά πήγε στο +20 (15-35). Ο Σλούκας και πάλι για 3 έκανε το 15-38 και ο Ουόκαπ, από ασίστ του Έλληνα γκαρντ, έφερε το σκορ στο 17-43. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Ζαν Σαρλ, ο οποίος σκόραρε τους 6 από τους επόμενους 8 πόντους του Ολυμπιακού, και με ωραίες κινήσεις. Ο Σλούκας ήταν εκείνος που πέτυχε τους άλλους δύο (έφτασε τους 10), διαμορφώνοντας το σκορ στο 22-51. Αυτό το +29 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά ως εκείνο το σημείο. Ο Βεζένκοβ αστόχησε στην τελευταία επίθεση και αυτό το σκορ έμεινε ως το ημίχρονο.

Με ένα 0-5 σερί στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά και πάνω από τους 30 πόντους, μετά από καλάθια του Βεζένκοβ, του Ουόκαπ και μία βολή του Φαλ. Ο Γκίελο σκόραρε για 3 για το 25-56 και ο Ντόρσεϊ απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 25-59. Μετά από υπέροχη επίθεση και ασίστ του Παπανικολάου, ο Βεζένκοβ αμαρκάριστος κάτω από το καλάθι έκανε το 28-61 και ακολούθησε 4-0 σερί για το Περιστέρι. Ο Πετεγουέι με 2/2 βολές και ο Μωραΐτης στον αιφνιδιασμό έκαναν το 32-61. Ένα σερί που έλαβε άμεσα τέλος. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα δικό του 9-0 σερί με βολές από Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ, ένα τρίποντο του Παπανικολάου από ασίστ Φαλ και ένα κάρφωμα του Φαλ από ασίστ Παπανικολάου. Και κάπως έτσι πήγε η διαφορά στο +38 (32-70)! Ο νεαρός Φύτρος έβαλε τέλος στο σερί του Ολυμπιακού, κάνοντας το 34-70, με τον Ντόρσεϊ να σκοράρει από κοντά για το 34-72. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με 36-74, με τις βολές του Γκίελο και το καλάθι από κοντά του Μάρτιν.

Η διαφορά έφτασε και πάνω από τους 40, με τον Πρίντεζη να σκοράρει για 3 και να κάνει το 36-77! Ο Γκίελο σκόραρε με τον ίδιο τρόπο και ο Μάρτιν από κοντά έφερε το σκορ στο 39-79. Ο Πρίντεζης έκανε το 41-81 και το Περιστέρι σκόραρε με Μπράουν και Μωραΐτη για το 45-81, ενώ με δύο διαδοχικά καλάθια του Σταυρακόπουλου έγινε το 50-83, σχεδόν τέσσερα λεπτά για το φινάλε του αγώνα. Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μάρτιν, η υπέροχη κίνηση και το καλάθι του Πρίντεζη και το τρίποντο του Παπανικολάου έφεραν το σκορ στο 52-90 για τον Ολυμπιακό που στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν λογικό να χαλαρώσει λίγο. Τελικό σκορ 57-92 με το καλάθι του Λούντζη και πρόκριση για τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 22-51, 36-74, 57-92

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ