ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΜακΚίσικ: Λατρεύει τον Ολυμπιακό και ζει για τα «αιώνια» ντέρμπι!

ΜακΚίσικ: Λατρεύει τον Ολυμπιακό και ζει για τα «αιώνια» ντέρμπι!

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Οι 17.5 πόντοι μέσο όρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, το «Ολυμπιακός για πάντα», το «…εμπιστεύομαι τον προπονητή μου» και μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο!

Ως «άνθρωπος τον ντέρμπι» θα μπορούσε, κάλλιστα, να χαρακτηριστεί ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ του Θρύλου, έχει πραγματοποιήσει καταπληκτικές εμφανίσεις στα «αιώνια» ντέρμπι, αποτελώντας έναν από τους «ερυθρόλευκους» πρωταγωνιστές σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Ο ΜακΚίσικ… ζει και αναπνέει για τα «αιώνια» ντέρμπι και για να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό και το έχει αποδείξει περίτρανα από τις πρώτες του κιόλας μέρες στο Λιμάνι. Μη ξεχνάτε, το πως συστήθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ήταν μόλις το δεύτερό του παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στις 3 Μαρτίου του 2020, για την 27η αγωνιστική της Euroleague, με τον Θρύλο να επικρατεί με 81-78.

Απόλυτος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος… φόρτωσε το καλάθι του Παναθηναϊκού με 22 πόντους και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, όντας παράλληλα καταπληκτικός στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, λίγες ημέρες προτού ακολουθήσει το κλείσιμο λόγω της πανδημίας...

Την επόμενη του σεζόν στο Λιμάνι, ο ΜακΚίσικ ήταν και πάλι εντυπωσιακός στις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό. Σε 31’ στο ΟΑΚΑ, πέτυχε 10 πόντους, μαζεύοντας 2 ριμπάουντ και μοιράζοντας και 3 ασίστ, για να ακολουθήσει το παιχνίδι στο ΣΕΦ στις 5 Φεβρουαρίου του 2021, στο οποίο ο Αμερικανός άσος του Ολυμπιακού πέτυχε 20 πόντους με 4 τρίποντα.

Το… κερασάκι στην τούρτα για τις κορυφαίες εμφανίσεις του ΜακΚίσικ κόντρα στον Παναθηναϊκό ήρθε χθες. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ πέτυχε 18 πόντους με 3 τρίποντα στο ΟΑΚΑ, όντας, μάλιστα, πολύ καθοριστικός σε κομβικά σημεία, στα οποία ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να… ροκανίσει τη διαφορά. Αξιοσημείωτο είναι, πως το κατάφερε αυτό, σε 18:46’’ συμμετοχής!

Μαζί με τον Ντόρσεϊ, ο ΜακΚίσικ ήταν πρώτος σκόρερ της χθεσινής αναμέτρησης, για να ακολουθήσουν οι καταπληκτικές του δηλώσεις, που αποδεικνύουν το ότι… ζει για αυτού του είδους τα παιχνίδια.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο ΜακΚίσικ δήλωσε, πως: «Τα ελληνικά ντέρμπι με κρατούν… ζωντανό. Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα, είμαι σε μία ομάδα που κερδίζει, έχω μικρότερο ρόλο, αλλά εμπιστεύομαι τον προπονητή μου και μου δίνει ευκαιρίες και αισθάνομαι αυτοπεποίθηση». Δείχνει ότι γουστάρει που είναι στον Θρύλο, χωρίς να νοιάζεται για το πόσο αγωνίζεται και πως… τρελαίνεται για τα «αιώνια» ντέρμπι.

Σκοράρει μέσο όρο 17.5 πόντους κόντρα στους «πράσινους» και αναμένουμε να συνεχίσει ακόμη καλύτερα σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Μάλιστα, μετά την αναμέτρηση, δημοσίευσε μια φωτογραφία στα social media, συνοδεύοντας την με το μήνυμα: «Ολυμπιακός για πάντα».

Ένα μήνυμα το οποίο δεν το βλέπεις συχνά από παίκτες από άλλη χώρα. Ο ΜακΚίσικ το είπε και το εννοεί! Με την παραμικρή ευκαιρία, φωνάζει το πόσο αγαπάει τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα!

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ