ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αυτό δεν ήταν Ολυμπιακός...

Αυτό δεν ήταν Ολυμπιακός...

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 77-88, με μία εμφάνιση που σίγουρα αδικεί τον εαυτό του. Η μεγάλη αστοχία και τα χαμένα ριμπάουντ ήταν πληγές για τους ερυθρολεύκους που γνώρισαν ακόμα μία ήττα εντός έδρας.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν πολύ στατικός στην επίθεση και δεν μπορούσε να βρει εύκολο καλάθι, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ, ο οποίος ξεκίνησε με καλά ποσοστά και πήρε γρήγορα διαφορά 10 πόντων στην πρώτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός όμως δεν άργησε να βγάλει αντίδραση και με δικό του σερί χάρη στα τρίποντα των Τζένκινς και ΜακΚίσικ επέστρεψε στο παιχνίδι και έφτασε σε απόσταση αναπνοής στο σκορ. Στη συνέχεια για αρκετή ώρα το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο και η πρώτη περίοδος τελείωσε με τους «πράσινους» να είναι μπροστά στο σκορ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβλεπε ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και έψαχνε να βρει τρόπους να αλλάξει το παιχνίδι. Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός χάρη στα επιθετικά του ριμπάουντ έβρισκε εύκολους πόντους, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν και πάλι να βρει έυκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Οι ερυθρόλευκοι αν και έπαιζαν καλή άμυνα, δεν μπορούσαν να σκοράρουν και αυτό σε συνδυασμό με τα χαμένα ριμπάουντ μεγάλωναν τη διαφορά για τον ΠΑΟ. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους «πράσινους» να είναι μπροστά με 38-35 και ο Ολυμπιακός έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα για να επιστρέψει στο παιχνίδι. Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την πληγή του Ολυμπιακού στα ριμπάουντ να μένει ανοικτή, κατάφερε να φτάσει τη διαφορά ακόμα και στους 13 πόντους.

Εκεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να επιστρέψει για ακόμα μία φορά στο παιχνίδι με ένα μικρό σερί. Η διαφορά έφτασε στο καλάθι (59-61), όμως λίγο μετά ο ΠΑΟ άνοιξε και πάλι το ρυθμό και ανέβασε τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός πλέον είχε χάσει το μυαλό του και πήγαινε σε λανθασμένες επιλογές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί και πάλι να σκοράρει εύκολους πόντους.

Στη συνέχεια πήγαινε και πάλι πόντο πόντο το παιχνίδι όμως ο ΠΑΟ διατηρούσε τη μικρή διαφορά που είχε. Οι ερυθρόλευκοι πλέον είχαν και την πίεση του χρόνου και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Ο Κώστας Σλούκας με ένα μεγάλο καλάθι έριξε τη διαφορά στους 5 39 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα θαύμα για να μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι.

Μετά από αυτό ο Παναθηναϊκός θα βρει κάρφωμα με τον Μήτογλου και ουσιαστικά θα τελειώσει το παιχνίδι. Το τελικό 77-88 είναι ένα σκορ που είναι άσχημο για τον Ολυμπιακό και δυστυχώς το όνειρο της οκτάδας απομακρύνεται.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ