ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ήττα με το έτσι θέλω...

Ήττα με το έτσι θέλω...

Η Μπαρτσελόνα μετά από απόφαση χωρίς προηγούμενο θα φύγει νικήτρια από το Φάληρο με 76-74. Οι Καταλανοί χάρη σε μία τεχνική ποινή με το έτσι θέλω στον Γιώργο Μπαρτζώκα 6 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε πήραν τη νίκη. 

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο και τα βρήκε αρκετά σκούρα στην αρχή ειδικότερα από τον Οριόλα, ο οποίος έκανε ότι ήθελε κάτω από τη ρακέτα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ άστοχοι και αυτό κόστιζε παρόλο που ήταν καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα για το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου. Από εκεί και πέρα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βάζοντας δύο οργανωτές, λόγω του ότι ο Κούριτς φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ, θα λέγαμε ότι μπέρδεψε λίγο τον Ολυμπιακό που έπρεπε να αλλάξει το πλάνο του.

Τα 7 λάθη που είχε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην πρώτη περίοδο είναι πάρα πολλά για εντός έδρας αγώνα και αυτά σε συνδυασμό με την αστοχία στην επίθεση έφεραν γρήγορα τους Καταλανούς σε διψήφια διαφορά. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 12-21 και έπρεπε να αλλάξουν πολλά για να μπορέσει να ανατρέψει το παιχνίδι.

Στη δεύτερη περίοδο αν και ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν πάρα πολύ άστοχος και αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να κρατήσει το προβάδισμα της και να πάει στο ημίχρονο με διαφορά 10 πόντων (30-40). Η τρίτη περίοδος όμως ανήκει εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό, ο οποίος όχι μόνο έσφιξε την άμυνα του, αλλά έκανε και τρομερό παιχνίδι στην επίθεση.

Η Μπαρτσελόνα δυσκολευόταν να κάνει το οτιδήποτε στην επίθεση της και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο και να μπορέσουν να βρουν πολλούς χώρους και πολλά ελεύθερα σουτ τα οποία μάλιστα έβαλαν σε γενική εικόνα. Πλέον ο Ολυμπιακός είχε βάλει το νερό στο αυλάκι και έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι καλύτερα από την αντίπαλο του και σκόραρε γρήγορους πόντους που έστειλαν τη διαφορά στο +6. Βέβαια οι Καταλανοί επέστρεψαν γρήγορα και δεν άργησαν να ισοφαρίσουν. Μετά το παιχνίδι έγινε ροντέο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και συγκεκριμένα η Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να χτυπήσει μέσα στη ρακέτα τον φορτωμένο με φάουλ Μάρτιν και ο Ολυμπιακός να δημιουργεί άρτιες επιθέσεις οι οποίες σχεδόν όλες του απέφεραν πόντους.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στην τελευταία περίοδο και κουβάλησε από το χέρι την ομάδα του. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο το παιχνίδι.

Στο τέλος και ενώ είχε κερδίσει φάουλ η Μπαρτσελόνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα δεχθεί δεύτερη τεχνική ποινή και κάπως έτσι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα πάρει απλόχερα το «δώρο» των διαιτητών και θα φύγει νικήτρια από το ΣΕΦ με 74-76.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ