ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Και τώρα πρωτάθλημα!

Και τώρα πρωτάθλημα!

Η χρονιά σε ό,τι αφορά την Euroleague δεν τελείωσε καλά για τον Ολυμπιακό. Από το βράδυ της Πέμπτης ήταν γνωστός ο αποκλεισμός, αλλά την Παρασκευή ήρθε το... αντίο στη διοργάνωση με την ήττα 99-96 από την ΤΣΣΚΑ. Αυτά αφορούν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Από την άλλη, όμως, παρότι ο Θρύλος δεν τα κατάφερε απέναντι στους Ρώσους, οι οπαδοί του που ήταν στις εξέδρες του ΣΕΦ χειροκρότησαν θερμά την ομάδα μετά το φινάλε, την αποθέωσαν. Ο λαός του Ολυμπιακού έστειλε το δικό του μήνυμα για τη συνέχεια. Διότι το ματς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, το γόητρο ήταν σημαντικό, αλλά στην τελική δεν θα... πεθάνουμε για την ήττα. Με τον κόσμο στο πλευρό της, η ομάδα έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Και έχοντας αυτό το "όπλο" δίπλα της στα πλέι οφ, εκεί που οι "ερυθρόλευκοι" έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, με τον Λοτζέσκι να ξαναμπαίνει στο ρυθμό της ομάδας και τον Πρίντεζη να επανέρχεται, η μεγάλη κούπα εντός συνόρων θα παραμείνει στο Λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός έκανε δύο καλά δεκάλεπτα και δύο όχι και τόσο. Το πρώτο και το τελευταίο ήταν κάκιστα από αμυντικής συμπεριφοράς. Με το Θρύλο να δέχεται σε αυτά 68 πόντους. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο και το τρίτο, εκεί η άμυνα ήταν πολύ δυνατή και επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ να σημειώσει μόλις 31 πόντους! Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο ήταν το πάθος που έδειξε η ομάδα, παρότι είχε μείνει πίσω στο σκορ στο φινάλε, που έκανε μια απίστευτη προσπάθεια για ανατροπή. Ο Θρύλος έδειξε το χαρακτήρα και το μέταλλο που έχει αυτή η ομάδα. Στα κέρδη του ματς η επάνοδος του Λοτζέσκι που χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει ρυθμό, αλλά έδειξε πως είναι ένας μεγάλος σκόρερ, με αξιόπιστο περιφερειακό σουτ κι αυτό έλειψε πολύ από τον Ολυμπιακό. Θετικός και ο Μιλουτίνοφ, αλλά και καλό ματς από τον Μάντζαρη.

Σε ό,τι αφορά το ματς, ο Ολυμπιακός πήρε 16 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν του έφτασαν τελικά για να πάρει τη νίκη. Σε αυτό συντέλεσαν τα λάθη (17-10) και τα διπλάσια κλεψίματα (12-6). Ακόμα οι παραπάνω ασίστ (17-23) που είχαν οι Μοσχοβίτες, αλλά και συνολικά η αμυντική συμπεριφορά των "ερυθρόλευκων". Διότι μια ομάδα που έδινε τα πάντα στην άμυνα και δέχεται σχεδόν 100 πόντους, πρέπει να δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό τον τομέα.

Τα δεκάλεπτα: 25-33, 45-50, 69-64, 96-99.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ