ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ρεάλ πονάς γιατί εδώ είναι Πειραιάς! Την... πάτησε ο Θρύλος!

Ρεάλ πονάς γιατί εδώ είναι Πειραιάς! Την... πάτησε ο Θρύλος!

Τι βραδιά κι αυτή! Το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Αυτή την ομάδα δεν πρέπει να την υποτιμά κανείς. Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ο Ολυμπιακός που κυνηγούσε τρεις νίκες. Έκανε την πρώτη. Και την έκανε με μαγκιά, με Πειραιώτικη εμφάνιση, με ψυχή και καρδιά κάθε Ολυμπιακού. Ο Θρύλος την πάτησε τη Ρεάλ. Τη γλέντησε. 99-84. Αυτή είναι η αλήθεια. Μπήκε από νωρίς με θετική ενέργεια, έβλεπες τα μάτια των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου να γυαλίζουν και έβλεπες και τι θα ακολουθήσει.

Αυτός ο Ολυμπιακός έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτός έχει κάνει πόσους να υποκλιθούν στο μεγαλείο του. Κι απόψε κόντρα στην Ρεάλ που ερχόταν για τη νίκη και αυτή, έδειξε ότι μπορεί. Δύο ακόμη νίκες και συνεχίζει. Πολλοί τον παρουσίαζαν τελειωμένο. Δεν είναι, όμως. Είναι εδώ. Με επιβλητική εμφάνιση, «καθάρισε» την πρωταθλήτρια Ευρώπης και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Τώρα, πάει στον τελικό με την Χίμκι. Κι εκεί μπορεί.

Το ξεκίνημα του Θρύλου ήταν το καλύτερο. Ειδικά στα πρώτα 4:30 με τον Ολυμπιακό να μπαίνει αποφασιστικά στο ματς και δείχνει ότι στο ΣΕΦ αυτός κάνει κουμάντο. Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να ξεκινά "καυτός" με 2/2 τρίποντα πήραν το προβάδισμα από το ξεκίνημα. Και βρέθηκαν νωρίς στο +10 (14-4) αναγκάζοντας τον Λάσο να πάρει γρήγορα το πρώτο τάιμ άουτ. Εκεί άρχισαν οι Ισπανοί να παίζουν πιο μυαλωμένα στην επίθεση και να αναγκάζουν τον Ολυμπιακό σε πιο δύσκολα σουτ στη δική του. Με τις αλλαγές στην πεντάδα οι Μαδριλένοι βρήκαν το σχήμα που τους επέτρεψαν να ξαναμπούν στο ματς, αλλά ένα τρίποντο του Σπανούλη επανέφερε την τάξη. Με το δεκάλεπτο στο +6 (23-17), αλλά τους "ερυθρόλευκους" να έχουν 7 χαμένες βολές (4/11), αλλά να έχουν καθαρό μυαλό και να αποφεύγουν τα λάθη!

Εάν υπήρχε κάτι που ήθελε να δει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε όλο το ματς, αυτό ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού. Και παρότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είχαν οι "ερυθρόλευκοι" την ταχύτητα στις αμυντικές περιστροφές και δέχθηκαν ορισμένα τρίποντα, συνολικά η προσαρμογή τους ήταν σωστή. Διότι δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς να επιχειρούν ελεύθερα σουτ και τους έβγαζαν την... ψυχή. Αλλά το πάθος ήταν το σημείο που υπερίσχυσε ο Ολυμπιακός! Βουτιές ακόμα και από τον νεοφερμένο Γουόρικ για να δώσει μια εκπληκτική ασίστ στον Στρόμπερι! Σταθερά καλός ήταν ο Μάντζαρης με 3/3 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Σημαντική η βοήθεια στην επίθεση από Γουόρικ και Παπαπέτρου, ενώ ο Χάκετ έδωσε πολύτιμες λύσεις στην άμυνα με 2 κλεψίματα σε σχεδόν 8 λεπτά. Με τον Ολυμπιακό να κάνει σερί 15-5 στα τελευταία 3 λεπτά και το ημίχρονο να τον βρίσκει στο +20 (53-33), παρότι είχε 7 χαμένες βολές, αλλά μόλις ένα λάθος έναντι των 7 των Ισπανών. Με το Θρύλο να σημειώνει 30 πόντους στη δεύτερη περίοδο , διαλύοντας την άμυνα της Ρεάλ.

Οι Ισπανοί συνήλθαν κάπως στην 3η περίοδο. Διότι έβαλαν 5 τρίποντα σε αυτό το δεκάλεπτο, τα τρία στην αρχή και τα δύο στο φινάλε, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +25 (68-43) στο 27'. Νωρίτερα η διαφορά είχε περάσει τους 20 πόντους, στο 62-41 με το 4ο τρίποντο του Μάντζαρη (4/4). Οι Μαδριλένοι είχαν πολλά νεύρα, ήταν εκτός ρυθμού και δέχθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά 3 τεχνικές ποινές. Αλλά κάπου εκεί το rotation του Σφαιρόπουλου και ορισμένες βιαστικές επιλογές στην επίθεση είχαν ως αποτέλεσμα η Ρεάλ να κάνει ένα σερί 11-2 και να μειώσει στους 16 (70-54). Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, όμως, ανήμερα της γιορτής του, "κέρασε" τη Ρεάλ και 5ο τρίποντο στο φινάλε της περιόδου, κάνοντας το 73-54!

Η ομάδα της Μαδρίτης συνέχισε να ευστοχεί σε τρίποντα στην τελευταία περίοδο, αλλά το βασικό στοιχείο των παικτών του Ολυμπιακού ήταν το πάθος και η διάθεση. Οι "ερυθρόλευκοι" τα έδιναν όλα ακόμα και για μια χαμένη μπαλιά, βουτούσαν στο παρκέ, έκαναν τα πάντα για να δείξουν στους Ισπανούς ότι εδώ είναι Πειραιάς και πώς δεν έχουν καμία τύχη απόψε. Όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για τη διαφορά. Τι κι αν η Ρεάλ σκόραρε πολλούς πόντους. Ο Θρύλος είχε την απάντηση. Ο Μάντζαρης συνέχισε το κρεσέντο του από την περιφέρεια (6/6) που έκανε το 84-65 στο 35', αλλά και την εκπληκτική δουλειά στην οργάνωση! Ο Σπανούλης έβαζε βολές και ο Πρίντεζης ήταν εκεί όταν έπρεπε με καθοριστικά καλάθια. Με τον Παπανικολάου να κάνει τη φάση του αγώνα, στα 22.9'', όταν και έκοψε τον Γιούλ σε τρίποντο. Κι αυτό ήταν! Τεράστια νίκη για το Θρύλο που πήρε και τη διαφορά και ετοιμάζεται να "γλεντήσει" τις δύο... Ρωσίδες.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 53-33, 73-54, 99-84.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Το ξέσπασμα του Πρίντεζη (video)

    Το ξέσπασμα του Πρίντεζη (video)

    Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού πανηγύρισε με πάθος ένα καθοριστικό κάρφωμα στο ματς με τη Ρεάλ.

  • Οθέλο & Χακίμ στο Top-10 (video)

    Οθέλο & Χακίμ στο Top-10 (video)

    Δύο παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται στο Top-10 των εντυπωσιακότερων φάσεων της 12ης αγωνιστικής του Top-16 της Euroleague

  • Ολυμπιακός-Ρεάλ (highlights)

    Ολυμπιακός-Ρεάλ (highlights)

    Απολαύστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την... παράσταση υψηλού μπασκετικού θεάματος, την οποία προσέφεραν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κόντρα στη "Βασίλισσα της Ευρώπης"!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ