ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Καθοριστική η επόμενη "στροφή" του Top-16

Καθοριστική η επόμενη

Ο Ολυμπιακός έδειξε, χθες βράδυ, με τη Λαμποράλ στο ΣΕΦ ότι δεν είναι... ξεγραμμένος. Έχει ακόμα σφυγμό η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου! Δεν πρόκειται να τα παρατήσει τόσο εύκολα και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης στα play off της Euroleague.

Στον πρώτο από τους έξι "τελικούς" οι πρωταθλητές Ελλάδας ανταποκρίθηκαν ιδανικά... Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όπως ακριβώς όφειλαν να κάνουν. Κι έπεται συνέχεια...

Ο Ολυμπιακός έχει τώρα μπροστά του δύο παιχνίδια, στα οποία η νίκη είναι μονόδρομος, αλλά παράλληλα είναι και μέσα στις δυνατότητες της ομάδας. Αρχικά στο επόμενο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία κι εν συνεχεία στο ΣΕΦ με την Ζαλγκίρις. Με "δύο στα δύο" ο Ολυμπιακός θα μπει στην τελική στροφή του Top-16 με άλλα δεδομένα και άλλη ψυχολογία!

Ας δούμε αρχικά τι μπορεί να συμβεί την επόμενη αγωνιστική... Ο Θρύλος -όπως προαναφέραμε- πρέπει πάση θυσία να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ. Η ήττα των Γερμανών από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας έδειξε ότι ίσως ήρθε η ώρα να "λυγίσουν" από το άγχος... Δεν έχει η Μπάμπεργκ ούτε την ποιότητα, ούτε το ρόστερ, αλλά ούτε και την εμπειρία γι' αυτό το επίπεδο... Έχασε από την χειρότερη ομάδα του ομίλου, η οποία μάλιστα, είναι παντελώς αδιάφορη, καθώς δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός θέλει ρεβάνς για την ήττα του στο ΣΕΦ... Τότε που πιάστηκε "αδιάβαστος" και απροετοίμαστος από την ομάδα του Τρινκιέρι. Τώρα, όμως, ξέρει πολύ καλά τι έχει ν' αντιμετωπίσει και θα πάει στη Γερμανία με το "μαχαίρι στα δόντια" ώστε να νικήσει και να τελειώσει μια και καλή την Μπάμπεργκ!

Με νίκη ο Ολυμπιακός θα φτάσει το ρεκόρ του στον όμιλο στο 5-5. Ενδεχομένως εκεί να βρίσκεται και η Χίμκι, η οποία νίκησε αυτή την εβδομάδα την Μπαρτσελόνα, την επόμενη ωστόσο, παίζει με τη Λαμποράλ εκτός έδρας. Και οι Βάσκοι σίγουρα δεν θα θέλουν να γνωρίσουν δεύτερη σερί ήττα και να... μπλέξουν! Στην έδρα της η Λαμποράλ είναι εξαιρετική ομάδα, ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπορεί να ελπίζει σε "δωράκι" από τον Γιάννη Μπουρούση και την παρέα του...

Η Μπαρτσελόνα, εξάλλου, η οποία αυτή τη στιγμή έχει το ίδιο ρεκόρ με τον Ολυμπιακό (4-5), την επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να είναι πιο κάτω από τους "ερυθρόλευκους", καθώς υποδέχεται την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι με νίκη "κλειδώνουν" την πρώτη θέση και γι' αυτό θα τα δώσουν όλα... Η Μπαρτσελόνα, άλλωστε, δεν αποτελεί φόβητρο ακόμα και στην έδρα της... Άρα, λοιπόν, δεν αποκλείεται και σ' αυτό το παιχνίδι, στην Βαρκελώνη, να γίνει αυτό που βολεύει τον Ολυμπιακό!

Καλά όλα αυτά, το πρώτο και βασικό ωστόσο, είναι να πάρει ο Θρύλος τη νίκη στη Γερμανία κόντρα στην Μπάμπεργκ (κι εφόσον είναι δυνατόν να πάρει και καλύτερη διαφορά σε σχέση με την ήττα του στο ΣΕΦ)... Αν, βέβαια, βοηθήσουν και τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, ο οποίος δικαιώνει απόλυτα τον χαρακτηρισμό "όμιλος του θανάτου", τότε ακόμα καλύτερα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου!

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ