ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Ερυθρόλευκο" 11άρι

Έντεκα νίκες στη σειρά για τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, παίζοντας καλά στο δεύτερο μισό της περιόδου και... χαλαρά στο υπόλοιπο διάστημα του ματς, έφυγαν νικητές από το Ρέθυμνο. Επικράτησαν 85-70 και σημείωσαν την 11η συνεχόμενη νίκη τους, στην Basket League. Ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 12-1 και έχει στρέψει την προσοχή τους στο προσεχές ματς για την Euroleague, στο ΣΕΦ, με αντίπαλο την Μπάμπεργκ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Θρύλος ήταν κάπως χαλαρός στην άμυνα. Με αποτέλεσμα να δεχθεί σχεδόν 20 πόντους. Κι αυτό ήταν που επέτρεψε στο Ρέθυμνο να μείνει κοντά στο σκορ. Από την άλλη, αυτός που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι. Ο Αμερικανός ήταν "ζεστός" και έφτασε πάρα πολύ γρήγορα σε διψήφιο αριθμό πόντων. Από την άλλη, οι Κρητικοί αναθάρρησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Και ξαναμπήκαν στο ματς μειώνοντας στους 3 (32-35 την τελευταία φορά). Εκεί, όμως, οι φωνές του Σφαιρόπουλου έπιασαν τόπο, οι πρωταθλητές σοβαρεύτηκαν και με ένα σερί 15-1 πήγαν στο ημίχρονο, προηγούμενοι με 17 πόντους (50-33) διαφορά. Κάνοντας... πάρτι ως εκείνο το σημείο στα ριμπάουντ με 24-11 κι έχοντας 7/13 τρίποντα!

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Ρέθυμνο μπήκε εξίσου δυνατά. Οι Κρητικοί δεν είχαν να χάσουν τίποτα και κατάφεραν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο. Το ροτέισιον του κόουτς του Ολυμπιακού, όμως, έκανε τη διαφορά και όταν πλησίασε το Ρέθυμνο, ο Θρύλος είχε απαντήσεις. Το 33-50 έγινε 40-50, αλλά εκεί ήταν το τρίποντο του Μάντζαρη. Αργότερα, όταν η διαφορά έπεσε στους 6 (54-60) δύο τρίποντα από Χάντερ (έμμεσο) και Χάκετ (άμεσο) σε 38'' ξαναέγινε 12 (54-66) στο 30'.

Αυτό ήταν και το τελευταίο σημείο, δηλαδή οι 6 πόντοι διαφορά που η ομάδα της Κρήτης ήταν μέσα στο ματς. Η συνέχεια ανήκε στο Ολυμπιακό με τους πρωταθλητές Ελλάδας να προσφέρουν και θέαμα με δύο εντυπωσιακά καρφώματα. Το πρώτο από τον Παπαπέτρου, το δεύτερο από τον Χάντερ. Με τη διαφορά να είναι διαρκώς πάνω από τους 10 πόντους, με μέγιστη τιμή σε εκείνο το διάστημα τους 16 και τον Σφαιρόπουλο να ξεκουράζει Σπανούλη και Πρίντεζη για τα επόμενα ματς.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 33-50, 54-66, 70-85.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Καλύτερος ο Θρύλος

    Καλύτερος ο Θρύλος

    Ο α’ γύρος στην Basket League τελείωσε. Οι αριθμοί δείχνουν την "ερυθρόλευκη" υπεροχή έναντι του ΠΑΟ

  • Πετάει… φωτιές ο Οθέλο

    Πετάει… φωτιές ο Οθέλο

    Σε ένα ακόμα ματς που ο Χάντερ ήταν εξαιρετικός και ήταν MVP των "ερυθρολεύκων" ξανά

  • Ρέθυμνο - Ολυμπιακός 70-85

    Ρέθυμνο - Ολυμπιακός 70-85

    Την 11η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα θέλει να πετύχει ο Θρύλος. Live από το redking.gr

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ