ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πρωτάθλημα ξανά!

Πρωτάθλημα ξανά!

Μετά την απώλεια του τίτλου του 2014 με τη "σφαγή" στον 4ο τελικό στο ΣΕΦ, ο Θρύλος το 2015 πήρε το πρωτάθλημα. Σε μια σειρά που έληξε με... σουίπ, δηλαδή με τον Ολυμπιακό να νικά με 3-0 στους τελικούς. Έργο Γιάννη Σφαιρόπουλου που έκανε... πάρτι με αντίπαλο τον ΠΑΟ την προηγούμενη σεζόν, καθώς νίκησε δις και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Αλλά ας τα βάλουμε σε μια σειρά...

Από τον Νοέμβριο του 2014 είχε αλλάξει ο άνθρωπος στον πάγκο του Ολυμπιακού με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να διαδέχεται τον Μπαρτζώκα. Και σιγά-σιγά έβαλε τις δικές του "πινελιές" στο παιχνίδι του Θρύλου. Αλλά η ομάδα "χτυπήθηκε" για μια ακόμα φορά από τους τραυματισμούς.

** Στις 16 Ιανουαρίου ο Θρύλος θα "αλώσει" την Κωνσταντινούπολη και την έδρα της Φενέρμπαχτσε (74-68), σε μια βραδιά που Σπανούλης και Λοτζέσκι έκαναν τη διαφορά.

** Στις 5 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός δείχνει τα... δόντια του και "δαγκώνει" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ήταν σε σούπερ φόρμα. Οι "ερυθρόλευκοι" νικούν στο ΣΕΦ, 84-76, με τον Kill Bill να διαλύει τη ρωσική άμυνα που δεν είχε απάντηση!

** Στις 6 Μαρτίου ο Θρύλος θα φύγει νικητής από το Μιλάνο, 74-83, με την τριάδα των Πρίντεζη, Χάντερ και Ντάνστον να κάνουν μεγάλο ματς και την επίδοση της ομάδας να είναι στο 9-1.

** Η ήττα 64-73 στο ΣΕΦ από την Φενέρμπαχτσε που πήρε και τη διαφορά από το Θρύλο, στις 13 Μαρτίου, είναι πλήγμα για τους "ερυθρολεύκους", καθώς θα έρθουν άλλες δύο στα επόμενα 3 ματς και το ρεκόρ του Ολυμπιακού θα πέσει στο 9-4.

** Στις 10 Απριλίου ο Θρύλος θα επικρατήσει της Νίζνι με 77-70, θα πάρει την 3η θέση στον όμιλό του και θα ετοιμαστεί για τη σειρά με την Μπαρτσελόνα, στα πλέι οφ, με μειονέκτημα έδρας.

** Το διήμερο 15-17 Απριλίου ο Θρύλος θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη. Ήττα στο πρώτο ματς με 73-57, αλλά η συνέχεια ήταν θριαμβευτική.

Δύο ημέρες μετά "διπλό" με 63-76, η σειρά στο 1-1 και το σκηνικό μεταφέρθηκε στο ΣΕΦ.

** Αρχικά στις 21 Απριλίου και εν συνεχεία στις 23 Απριλίου. Η Μπαρτσελόνα θα χάσει 73-71 σε ένα ματς που ο Θρύλος είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος και πάμε στο... ματς μπολ. Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Οι Καταλανοί είναι πιο έτοιμοι, έχουν ένα μικρό αβαντάζ, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός κάνει την αντεπίθεση και φτάνουμε στο 68-68 λίγο πριν το τέλος.

Τελευταία επίθεση, τρίποντο του Πρίντεζη σε "νεκρό" χρόνο, 71-68 και οι "ερυθρόλευκοι" με 3-1 νίκες πάνε στη Μαδρίτη, στο Final-4.

** Ενδιάμεσα, στις 2 Μαΐου, η ομάδα του Σφαιρόπουλου θα κάνει... πάρτι μέσα στο ΟΑΚΑ, ο Σπανούλης θα αφήσει... άφωνους τους οπαδούς του ΠΑΟ και ο Θρύλος θα νικήσει 77-66, κλειδώνοντας την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.


** Στις 15 Μαΐου το ματς δεν πάει καλά, ο Ολυμπιακός είναι για περισσότερο από 30 λεπτά πίσω στο σκορ. Και στο 37' ο Σπανούλης θα πάρει μπροστά. Με τρία τρίποντα, το τρίτο έκανε το 69-66, έστειλε το Θρύλο στον τελικό.

** Στις 17 Μαΐου η έδρα έπαιξε ρόλο. Οι "ερυθρόλευκοι" πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά δεν έφτανε αυτό. Γύρισαν το ματς από το -11 (40-29), προσπέρασαν στο 26' με 41-40, αλλά εκεί δεν είχαν άλλες αντοχές, η διαιτησία έπαιξε και λίγο έδρα και η Ρεάλ έφτασε στη νίκη με 78-59.

** Στις 7, 10 και 14 Ιουνίου, μέσα σε μια εβδομάδα, ο Θρύλος θα πάρει με 3-0 τη σειρά των τελικών. Στις 7 Ιουνίου με τον Σλούκα να κάνει τη διαφορά ήρθε το 1-0, με 76-70.

Στις 10 Ιουνίου, μέσα στο ΟΑΚΑ η τριάδα των Πρίντεζη, Ντάνστον και Σπανούλη θα κάνουν τη διαφορά και θα φέρουν το 69-76 και το 2-0 στη σειρά.

** Στις 14 Ιουνίου ο Ολυμπιακός θα διαλύσει τον ΠΑΟ στο "φλεγόμενο" ΣΕΦ σε μια μπασκετική παράσταση. Ο Kill Bill τα έβαζε από παντού, ο Πρίντεζης έκανε τα... δικά του, ο Λοτζέσκι "εκτελούσε" και το πρωτάθλημα επέστρεψε στον Πειραιά.

** Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά με δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό, σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας! Αποτελέσματα που προκάλεσαν μια... ανησυχία. Αλλά η ομάδα είχε αλλάξει πολύ και ήθελε το χρόνο της. Και θα τον βρει. Με συνεχόμενες νίκες, εντός και εκτός συνόρων, ο Θρύλος θα "τρέξει" ένα σερί 14 αγώνων και τερματίζει με άνεση στην πρώτη θέση του ομίλου του στη Euroleague.

** Στις 12 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός πετυχαίνει μεγάλη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές, με 91-87 στην παράταση, αλλά θα χάσει τον Γιάνγκ που τραυματίζεται σοβαρά!

** Στις 26 Νοεμβρίου και παρά τις πολλές απουσίες η άμυνα του Θρύλου θα "τσακίσει" την Λαμποράλ, όπως "μαρτυρά" και το τελικό σκορ (59-52)!

** Με τη χρονιά να κλείνει ιδανικά. Στις 29 Δεκεμβρίου μια μεγάλα μπασκετική "ερυθρόλευκη" παράσταση και νίκη 74-62 κόντρα στην φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα, στην πρεμιέρα του TOP-16.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα!

    Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα!

    Ο Ολυμπιακός έχει "χτιστεί" φέτος για να φτάσει ένα βήμα παραπάνω από πέρσι. Στην κορυφή της Ευρώπης!

  • Προσκύνησε πάλι στον Πειραιά!

    Προσκύνησε πάλι στον Πειραιά!

    Ο Θρύλος νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τη φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα στο "καμίνι" του ΣΕΦ! Με "όπλα" την άμυνα, τα ριμπάουντ και τον πλουραλισμό στην επίθεση

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ