ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα!

Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα!

Τώρα αρχίζει η διοργάνωση! Αυτό λένε όσοι ξέρουν καλά την Euroleague και το σκηνικό πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του TOP-16. Η πρώτη φάση είναι για... ζέσταμα, για προετοιμασία, για να δουν οι ομάδες εάν έχουν αδυναμίες. Και για να βρουν ρυθμό και ομοιογένεια. Στη δεύτερη φάση κρίνονται όλα. Και σημασία έχει να είσαι έτοιμος για το μαραθώνιο των 14 αγωνιστικών και των τρεισήμισι μηνών. Εκεί που η μπάλα θα "καίει", εκεί που κάθε ματς δεν θα είναι απλά δύο βαθμοί, αλλά κάτι παραπάνω. Με το Θρύλο να δείχνει με το... καλημέρα ότι θέλει να πάει μακριά και φέτος. Να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μεγάλη νίκη με την Μπαρτσελόνα, αλλά ήταν μια από τις 9-10 περίπου που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για να περάσει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Διότι η λογική λέει πως σε έναν όμιλο όπως αυτός του Θρύλου στο TOP-16, με 11 νίκες ενδεχομένως να τερματίσει μια ομάδα μέσα στην πρώτη δυάδα, έχοντας αβαντάζ στα προημιτελικά. Το μεγαλύτερο κέρδος από το ματς με την Μπαρτσελόνα, όμως, είναι η ουσία. Πώς αυτός ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με παίκτες που έχουν ξεκάθαρους ρόλους, αλλά που σε κάθε ματς μπορεί να είναι οι αφανείς "ήρωες", οι "αόρατοι" –στο γυμνό μάτι- πρωταγωνιστές!

Όπως έγινε κόντρα στους Καταλανούς. Ο Μιλουτίνοφ έγινε παίκτης ειδικής αποστολής. Κούρασε πολύ τον Τόμιτς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που κρίθηκε το ματς. Έβαλε δύσκολα στον Κροάτη και τον έβγαλε εκτός... ρυθμού. Με τους "μπλαουγκράνα" να χάνουν ένα πολύτιμο "όπλο" τους. Ή τον Αγραβάνη που μπήκε στην πορεία και μοίραζε... τάπες στους ψηλούς της Μπαρτσελόνα. Ή τον Αθηναίου που για λίγα λεπτά βοηθάει πολύ στο οργανωτικό κομμάτι και δίνει ενέργεια στην άμυνα. Ή τον Τζέιμς που μπήκε μέσα, έβαλε 6 σερί πόντους όταν το ματς ήταν στο... καλάθι. Ακόμα και ο Παπαπέτρου που έχει παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Χθες ήταν πάρα πολύ επιθετικός στο ξεκίνημα, εκεί που οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν βρει τον κατάλληλο τρόπο ώστε να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Κάτι που έγινε στην πορεία.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξέρει πολύ καλά ότι για να πας στο Final-4, ειδικά με έναν τόσο δύσκολο όμιλο, πρέπει να έχει πάντα μια δωδεκάδα παικτών που θα δίνουν το 100% είτε παίζουν 40 λεπτά, είτε 1 δευτερόλεπτο. Γιατί η προσφορά του καθενός είναι μεν διαφορετική, αλλά το ίδιο πολύτιμη. Ακόμα και ο Σπανούλης που δεν ήταν 100% έτοιμος. Προσέφερε πολλά. Όχι μονάχα 11 πόντους, αλλά και 9 ασίστ. Κι αυτές είχαν περισσότερη αξία από τη συνεισφορά του στο σκοράρισμα.

Είπαμε η νίκη είναι πάντα νίκη, ειδικά όταν έρχεται με επιβλητικό τρόπο. Αλλά αυτό που θα μετρήσει είναι το άθροισμα των νικηφόρων αποτελεσμάτων στις 14 αγωνιστικές. Κανείς δεν πέρασε στα πλέι οφ της Euroleague με μία νίκη! Ο Ολυμπιακός φέτος δεν θέλει απλά να περάσει στα πλέι οφ, εν συνεχεία να περάσει στο Final-4 και μετά να πάει τελικό. "Χτίστηκε" για να μπορέσει να πάρει την κούπα, να πάει ένα βήμα παρακάτω από πέρσι. Κι αυτό φτιάχνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Μια ομάδα με πολύ "γεμάτο" ρόστερ, όπου θα γίνεται "μάχη" ακόμα και για την 12άδα!

Σκεφτείτε και κάτι απλό... Σε αυτή την ομάδα που είδαμε χθες, να είναι διαθέσιμοι ένας ακόμα εξαιρετικός περιφερειακός σουτέρ όπως είναι ο Λοτζέσκι και ένας γκαρντ, όπως ο Τζόνσον-Όντομ, που είναι πολυσύνθετο τρόπο παιχνιδιού. Ένας παίκτης στυλ Σπανούλη, αλλά πιο αθλητικός. Ο οποίος θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί. Όλοι είναι απαραίτητοι γιατί σε μια ΟΜΑΔΑ όλες οι μονάδες είναι πολύτιμες. Και η σωστή συνεργασία τους κάνει τη διαφορά. Και φέρνει κούπες!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πρωτάθλημα ξανά!

    Πρωτάθλημα ξανά!

    Χρονιά επιστροφής στην κορυφή ήταν το 2015, αλλά και μια... ανάσα από την κούπα της Euroleague

  • Η ομιλία που

    Η ομιλία που "έφτιαξε" την ομάδα! (video)

    Τα εμπνευσμένα λόγια του Γιάννη Σφαιρόπουλου στους παίκτες του Θρύλου, που ακολούθησαν πιστά το πλάνο νίκης και διέλυσαν την Μπαρτσελόνα

  • Προσκύνησε πάλι στον Πειραιά!

    Προσκύνησε πάλι στον Πειραιά!

    Ο Θρύλος νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τη φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα στο "καμίνι" του ΣΕΦ! Με "όπλα" την άμυνα, τα ριμπάουντ και τον πλουραλισμό στην επίθεση

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ