ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Προσκύνησε πάλι στον Πειραιά!

Προσκύνησε πάλι στον Πειραιά!

Καλύτερα δεν γίνονταν για πρεμιέρα στο TOP-16. Ο Ολυμπιακός μπήκε με το... δεξί στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ για 35 λεπτά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας στο "καμίνι" του ΣΕΦ διέλυσαν τη φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα που έρχονται από το μεγάλο "διπλό" στη Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλ. Κι έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για το τι είναι ικανοί να κάνουν φέτος στην Euroleague! Με "όπλα" τη σπουδαία άμυνα, την υπεροχή στα ριμπάουντ και τον πλουραλισμό στην επίθεση. Και με διαιτησία που σε πολλά σημεία "έπαιξε" Μπαρτσελόνα. Ειδικά τον Λαμόνικα που σφύριζε με τα δικά του... κριτήρια!

Νευρικότητα στα πρώτα λεπτά του ματς, στην επίθεση για τον Ολυμπιακό. Τι κι αν οι Καταλανοί ξεκίνησαν καλύτερα και στο 5' βρέθηκαν στο +5 (3-8); Ήταν καθαρά θέμα βιαστικών επιλογών του Θρύλου σε ό,τι αφορά το δικό του επιθετικό κομμάτι. Η άμυνα πάνω στον Παπαπέτρου ήταν η "αχίλλειος πτέρνα" για την ομάδα του Πασκουάλ, με τους "ερυθρολεύκους" να "χτυπούν" εκεί! Ο νεαρός πέτυχε τους πρώτους 8 πόντους. Στο 8' η Μπαρτσελόνα πέρασε με 10-14 μπροστά, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν... απάντηση (14-14). Με σημείο αναφοράς τα ριμπάουντ και ειδικά τα επιθετικά.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η άμυνα του Ολυμπιακού έγινε πιο σκληρή, πιο επιθετική, περιορίζοντας τους Ισπανούς. Στην επίθεση υπήρχε πλουραλισμός και σωστές επιλογές, ενώ μπήκαν και μερικά καθοριστικά τρίποντα. Σημαντική η προσφορά του Τζέιμς στην επίθεση (6 σερί πόντοι) και του Μιλουτίνοφ στην άμυνα που έβγαλε εκτός ρυθμού τον Τόμιτς. Αλλά το σκορ ήταν κοντά (23-24) στο 15'. Σερί 9-0 για τους "ερυθρολεύκους" με το σκορ να φτάνει στο 32-24, με σούπερ άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές. Με τη διαφορά να φτάνει στο +10 (36-26) 27'' πριν το ημίχρονο με το καλάθι του Χάντερ. Και το "κερασάκι στην... τούρτα" το έβαλε ο Χάκετ με μεγάλο τρίποντο σε "νεκρό" χρόνο (39-26)!

Η άμυνα ήταν η... αρχή και το τέλος του παιχνιδιού του Θρύλου. Στην 3η περίοδο από εκεί ξεκινούσαν όλα. Κι αν στην αρχή (23') η Μπαρτσελόνα μείωσε στους 8 (42-38), η συνέχεια ήταν επιβλητική. Με ένα σερί 10-0, εκτόξευσε τη διαφορά στο +18 (52-34) στο 27' με το καλάθι του Χάντερ. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ στην επίθεση ήταν στοχευμένες και σωστές οι επιλογές για να συνεχίσει ο Θρύλος να κυριαρχεί μέσα στο παρκέ και το σκορ στο 30ό λεπτό να είναι στο +16 (56-40).

Δυνατό ξεκίνημα στην τελευταία περίοδο, με τον Ολυμπιακό να είναι "καυτός" και να φτάνει το σκορ στο +19 (61-42) στο 34'. Η Μπαρτσελόνα τα είχε χαμένα και δεν ήξερε τι να κάνει. Επιδόθηκε στη συνέχεια σε συνεχόμενα μακρινά σουτ, με ορισμένα να μπαίνουν στο τελευταίο 5λεπτο. Αλλά και ο Θρύλος είχε τις... απαντήσεις σε αυτό, χωρίς να εκβιάσει τις προσπάθειες. Και το μεγάλο τρίποντο από τον Αγραβάνη (39') με το οποίο έγινε το 71-58 τελείωσε το ματς, που έληξε με +14 (74-62). Κι αν δεν ήταν τα διαιτητικά σφυρίγματα, ειδικά του Λαμόνικα, η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Ταδεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • To clasico κρίθηκε με buzzer beater!

    To clasico κρίθηκε με buzzer beater!

    Η Μπαρτσελόνα με καλάθι του Ντόελμαν σε "νεκρό" χρόνο νίκησε 87-86 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη

  • "Αφεντικό" στη Μόσχα

    Η ΤΣΣΚΑ εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και νίκησε 93-82 την Μπαρτσελόνα

  • Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό

    Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό

    Η Μπαρτσελόνα νίκησε 87-70 τη Χίμκι, στη Βαρκελώνη, τελειώνοντας το ματς από το πρώτο 20λεπτο (49-29)

  • Η πιο

    Η πιο "σκληρή" ομάδα!

    Οι τζένεραλ μάνατζερ της Euroleague θεωρούν το Θρύλο ως την πιο δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ