ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Απόλυτος ο Θρύλος στις "διπλές" εβδομάδες

Απόλυτος ο Θρύλος στις
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η φετινή Euroleague είναι ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ δύσκολο. Δεν είναι μονάχα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών, αλλά και με πολλά και συνεχόμενα ματς, ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα. Ήταν η δεύτερη φετινή που περιλάμβανε διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις και ο Ολυμπιακός πέτυχε το «2 στα 2», νικώντας κατά σειρά την Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό. Δείγμα ότι η φετινή ομάδα έχει μεγάλο βάθος και είναι στημένη με αυτό ως δεδομένο. Να αντέξει το εξαντλητικό πρόγραμμα στην Ευρώπη.

Κάτι ανάλογο είχαν κάνει και τον Οκτώβριο οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη εβδομάδα με δύο ματς Euroleague σε αυτή. Τότε οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν νικήσει την Αρμάνι και την Μπασκόνια, εντός και εκτός έδρας, αντίστοιχα. Μεγάλη υπόθεση αυτή, γιατί μόλις μια ακόμα ομάδα έχει πετύχει κάτι ανάλογο με το επίτευγμα του Θρύλου. Κι αυτή είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η προσεχής αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» την Πέμπτη στο ΣΕΦ.

Μπορεί οι Ισραηλινοί να είχαν, θεωρητικά, πιο εύκολους αντιπάλους ως ονόματα και πιο βατό πρόγραμμα τις διπλές εβδομάδες σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά είχαν και δύο δύσκολα ταξίδια. Διότι έκαναν νίκες σε Κάουνας και Καζάν, ενώ εντός έδρας επικράτησαν κόντρα σε δύο τουρκικές ομάδες, την Γαλατασαράι και την Φενέρμπαχτσε. Ανεξάρτητα, πάντως, από αυτό, οι Ισραηλινοί είναι μια ομάδα που έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τον Θρύλο.

Αθλητικοί παίκτες, θέλουν να παίζουν στο transition, εκτελούν γρήγορα στο ανοικτό γήπεδο. Γι’ αυτό και το ματς είναι από τα πιο δύσκολο, ενώ με βάση το πρόγραμμα στη συνέχεια, μια τέτοια νίκη μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να κάνει ένα σερί, καθώς τα ματς που έπονται είναι σαφώς πιο πολύ στα μέτρα του Θρύλου. Και δεν λέμε εύκολα γιατί εύκολα ματς δεν υπάρχουν.

Οι 4 νίκες σε 4 ματς για τον Θρύλο:

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο     91-81

Μπασκόνια - Ολυμπιακός         90-95

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα       59-52

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός      77-79

Οι 4 νίκες σε 4 ματς για τους Ισραηλινούς:

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Γαλατασαράι 98-92

Ζαλγκίρις Κάουνας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 74-87

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε 87-77

Ούνιξ Καζάν - Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-74

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ατομικό ο Αγραβάνης

    Ατομικό ο Αγραβάνης

    Χαλαρή η σαββατιάτικη προπόνηση για τους πρωταθλητές, την επομένη του «διπλού» στο ΟΑΚΑ.

  • Τα εισιτήρια με Μακάμπι και ΑΕΚ

    Τα εισιτήρια με Μακάμπι και ΑΕΚ

    Έχει ήδη ξεκινήσει μέσω ίντερνετ για το ματς με τους Ισραηλινούς. Από την Τρίτη στα εκδοτήρια του ΣΕΦ.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ