ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κρίμα και άδικο...

Κρίμα και άδικο...

Μια άμυνα παραπάνω, ένα εύστοχο σουτ παραπάνω, ένα καλύτερο σφύριγμα. Το ματς με την Γιακίν Ντογκού κρίθηκε στις λεπτομέρειες και το Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε τελικά. Αλλά η εικόνα που έδειξαν οι νταμπλούχες Ελλάδας δεν είναι μονάχα θετική, ήταν άκρως ενθαρρυντική. Μια ομάδα που έκανε μόλις την πρώτη ευρωπαϊκή της συμμετοχής και έχασε ένα ματς απέναντι σε έναν έμπειρο, στην Ευρώπη, αντίπαλο, στο σουτ. Κι όλα αυτά ενώ στην προηγούμενη επίθεση, με το σκορ στο 53-53, χρεώθηκε ένα τραβηγμένο φάουλ πάνω στην Μάλτση που σκόραρε, 22’ πριν το τέλος.

Άμυνα, κλεψίματα και νευρικότητα

Το ξεκίνημα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλό. Προηγήθηκαν 6-0 στο 3ο λεπτό, έχοντας βγάλει τις παίκτριες της τουρκικής ομάδας εκτός ρυθμού. Όμως, το βασικό στοιχείο ήταν η νευρικότητα στην επίθεση. Πολλά χαμένα σουτ, ακόμα και ελεύθερα για τις «ερυθρόλευκες». Με αποτέλεσμα οι παίκτριες της Γιάκιν Ντογκού Γιουνιβερσιτεσί που είναι σαφώς πιο έμπειρες, να κάνουν ένα σερί 0-7 και να προσπεράσουν με 6-7. Με την περίοδο να πηγαίνει στα ίσα, με τις Μάλτση και Τζόνσον να δίνουν λύσεις για το 12-10. Στο δεύτερο δεκάλεπτο πάλι το δίδυμο των Μάλτση και Τζόνσον κρατούσε τον Θρύλο επιθετικά με την Καλτσίδου να δίνει ορισμένες λύσεις. Η άμυνα ήταν καλή, με τον Θρύλο να έχει 9 κλεψίματα, αλλά μέσα στη ρακέτα υπήρχε πρόβλημα αμυντικό, ειδικά σε ό,τι αφορά το μαρκάρισμα της Χόλινγσγουορθ που δεν είχε αντίπαλο με αποτέλεσμα να έχει σκοράρει 11 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Η νευρικότητα με 32.1% στα δίποντα με την Γιάκιν Ντογκού να έχει 50% ήταν επίσης μια ακόμα αιτία για το 30-30 του 20ού λεπτού.

Τα χαμένα ριμπάουντ και η… ανοχή των διαιτητών

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παλεύει στην επίθεση, να τρώει ξύλο, αλλά να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Ναι μεν η αστοχία ήταν μεγάλη, αλλά οι διαιτητές δεν βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, με τα σφυρίγματά τους όχι μόνο προστάτευσαν την Γιάκιν Ντογκού και της επέτρεψαν να μένει κοντά στο σκορ. Με τον αγώνα να πηγαίνει πόντο-πόντο. Τόσο η Μάλτση όσο και η Τζόνσον ήταν σε καλή ημέρα επιθετικά, αλλά ο Θρύλος δεν μπορούσε να χτίσει μια διαφορά λόγω των παραπάνω και το σκορ ήταν κοντινό, με τη διαφορά στο 30ό λεπτό στο +3 (41-38).

Στην τελευταία περίοδο το ματς ήταν γκραν γκινιόλ. Πότε ο Ολυμπιακός, πότε η Γιάκιν Ντογκού προηγούνταν. Αλλά οι διαιτητές άρχισαν να σφυρίζουν λίγο… αλλοπρόσαλλα. Επιθετικό πάνω στην Κάιζερ, τίποτα. Δύο και τρία φάουλ πάνω στην Μάλτση, τη Χατζηνικολάου και την Καλτσίδου και το έπαιρναν μετά τρομερή προσπάθεια. Στη άλλη πλευρά του παρκέ, ακόμα και στην παραμικρή επαφή, σφύριγμα και φάουλ. Στο 33’ του ματς Κάιζερ και Τζόνσον είχαν από 4 φάουλ, ενώ οι δύο ψηλές της Γιάκιν Ντογκού, Ρόμπινσον και Χόλινγκσγουορθ 3 μαζί! Αυτό λέει πολλά. Για να φτάσουμε στα 22’ και να δοθεί ανύπαρκτο επιθετικό στην Μάλτση που σκόραρε, με το σκορ 53-53. Κι αντί το 55-53, πήγαμε στο 53-55.

Τα δεκάλεπτα: 12-10, 30-30, 41-38, 53-55.

Ολυμπιακός: Σταμάτη, Μπόνη, Χατζηνικολάου 5(ασ.), Μάλτση 19(5/8τρ., 4ασ., 5κλ.) Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 2, Τζόνσον 17(5ρ.,3ασ.), Μ. Γιοβάνοβιτς 2, Φουράκη, Μπαρτόνοβα, Καλτσίδου 4, Κάιζερ 4.

Γιάκιν Ντογκού Γιουνιβερσιτεσί: Αϊντίν, Τσακίρ 7, Έλντεμπρινκ 6, Ρόμπινσον 6(8ρ.), Βάζντα 7, Χόλινγκσγουορθ 18(11ρ.), Μπασαράν, Φιράτ 4(6ρ.), Ν. Γιοβάνοβιτς 3, Τσαγκλάρ 4(9ρ.).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Το μυαλό στο πρωτάθλημα

    Το μυαλό στο πρωτάθλημα

    Οι «ερυθρόλευκες» ξεχνούν το Eurocup και έχουν ήδη στρέψει την προσοχή του στο ματς με τη Νίκη Λευκάδας.

  • "Μαθαίνουμε από τα λάθη μας"

    Αυτό υπογράμμισε η Ελένη Καπογιάννη στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από την Γιάκιν Ντογκού.

  • Όλα είναι ανοικτά

    Όλα είναι ανοικτά

    Μια ήττα την πρώτη αγωνιστική δεν σημαίνει κάτι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί.

  • Ολυμπιακός-YDUBGD 53-55 (τελικό)

    Ολυμπιακός-YDUBGD 53-55 (τελικό)

    Νικηφόρο ντεμπούτο στα Κύπελλα Ευρώπης θέλουν να κάνουν οι «ερυθρόλευκες». Live στο redking.gr.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ