ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Ο κόσμος θα σπρώξει την ομάδα στη νίκη"

Η πρώτη, ιδιαίτερα απαιτητική, εβδομάδα της σεζόν ξεκίνησε. Με δύο ματς στη Euroleague (σ.σ.: Τρίτη και Πέμπτη) για τον Ολυμπιακό. Αρχής γενομένης από αυτό με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εξηγεί ότι ο Θρύλος θα βρει την καλύτερη version της ιταλικής ομάδας, τα τελευταία χρόνια, απέναντί του! Το ματς κρύβει παγίδες, θέλει προσοχή, αλλά με τη στήριξη του κόσμου, οι πρωταθλητές μπορούν να πάρουν μια ακόμα νίκη στην Ευρώπη.

Ξεκινώντας αρχικά την τοποθέτησή του για το ματς με την Αρμάνι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέφερε ότι «Παίζουμε αύριο με μια ομάδα που έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν στη διοργάνωση, με δύο νίκες. Πιστεύω πώς η Αρμάνι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη Αρμάνι των τελευταίων ετών. Έχει παίκτες, με διακριτούς ρόλου, έχει καλό ρόστερ, κράτησε τον “κορμό” της από την περασμένη σεζόν και συμπλήρωσε το ρόστερ με τους παίκτες που την έλειπαν. Έχει πολύ καλό σύνολο, αυτό αποδίδει στο γήπεδο και έτσι μετρούν “δύο στα δύο” μέχρι στιγμής.

Έχουμε δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει και πρέπει να είναι κυρίως πνευματικά έτοιμοι για το ματς αυτό. Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε καλά συγκεντρωμένοι, να παίζουμε δυνατά στην άμυνα και στην επίθεση να εκμεταλλευτούμε το δικά μας ατού και τις αδυναμίες του αντιπάλου μας. Ευελπιστώ πώς ο κόσμος θα είναι περισσότερος αύριο από προηγούμενα ματς, για να σπρώξει την ομάδα και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ακόμα για...

- το ματς στη Λευκάδα και το γεγονός ότι οι πρωταθλητές βρέθηκαν κοντά στην ήττα: «Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Τα δύο προηγούμενα ματς το έχουμε ήδη ξεχάσει. Ασχολούμαστε αποκλειστικά με αυτό που έχουμε μπροστά μας. Θέλουμε να παίξουμε πιεστικά στην άμυνα, αυτό είναι το στιλ παιχνιδιού μας. Να είμαστε προσηλωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι. Να τρέξουμε, να παίξουμε στο ανοικτό γήπεδο. Είναι έτσι η τακτική μας. Είναι ένα διαφορετικό ματς από όσα προηγήθηκαν. Θέλουμε να αποδώσουμε καλά στο γήπεδο και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

- το στιλ μπάσκετ της ιταλικής ομάδας και την ανεβασμένη ψυχολογία της: Σίγουρα, η Αρμάνι έρχεται με καλή ψυχολογία, δεν έχει να χάσει κάτι. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα την κάνει πιο επικίνδυνη. Εμείς οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι από την αρχή. Είναι ένα ματς που κρύβει παγίδες. Για τους ημίψηλους παίκτες που έχει και που μπορούν να παίξουν με διαφορετικό τρόπο, θέλει προσοχή. Έχει ποιότητα, όπως προείπα είναι η καλύτερη Αρμάνι των τελευταίων ετών. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε και με προσωπική άμυνα και με ομαδική άμυνα, όπως έχουμε σχεδιάσει».

- τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Είχε έναν ερεθισμό στον τένοντα στο γόνατο. Προτιμήσαμε να μην τον κουράσουμε, τον ξεκουράσαμε, έξανε κανονικά προπόνηση και είναι έτοιμος».

- τα συνεχόμενα ταξίδια κι αν οι παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα: «Είναι πολύ εύκολο. Εάν κάποιος νομίζει ότι είναι δύσκολο, δεν πρέπει να είναι στην ομάδα. Είναι νωρίς, έχουμε παίξει μόλις πέντε ματς. Τι θα λέμε τότε μετά από δύο και τρεις μήνες; Στο λεξιλόγιο μας δεν υπάρχει η λέξη κούραση. Όποιος παίζει στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι πάντα έτοιμος, σε κάθε ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλων ή ταξιδιών. Οι παίκτες οφείλουν να είναι πνευματικά δυνατοί και πάντα έτοιμοι να παίζουν πάντα καλά σε κάθε ματς. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογία».

- τη νέα μορφή της Euroleague με διπλά ματς μέσα στην εβδομάδα: «Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα με τρία ματς, αλλά και η περασμένη με 3 ματς ήταν μαζί με το ελληνικό πρωτάθλημα. Τότε ήταν δύο στην Ελλάδα και ένα στην Euroleague, τώρα δύο στην Euroleague και ένα στο πρωτάθλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η Euroleague, είναι διαφορετικό το σύστημα. Κάτι που κάνει πιο δύσκολο το πρωτάθλημα με τα συνεχόμενα ματς. Κρύβει παγίδες όπως το είδαμε προχθές (σ.σ.: το περασμένο Σάββατο). Εγώ δεν δέχομαι την κούραση. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, πρέπει να είσαι πνευματικά έτοιμος για κάθε δυσκολία. Όποιος δεν είναι, δεν κάνει για τον Ολυμπιακό».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ