ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αδίκησε τον εαυτό του

Αδίκησε τον εαυτό του

Για σχεδόν 26 λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο το ματς. Είχε φέρει την αναμέτρηση με τα Ρεάλ, στα μέτρα του. Μάλιστα πέρασε μπροστά με 51-49. Αλλά σε εκείνο το σημείο έγιναν πολλά λάθη, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να δεχθούν ένα σερί 34-14 ως το τέλος και να ηττηθούν 83-65 στην πρεμιέρα. Στο φετινό μαραθώνιο της Euroleague δεν χωρούν «κενά» διαστήματα, όπως στο τέλος που η ομάδα του Σφαιρόπουλου παράτησε το ματς και έχασε με 18 πόντους διαφορά, κάτι που μπορεί να στοιχήσει στην πορεία της διοργάνωσης.

Δεν είχε… αντίδοτο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το ματς, με καλές επιλογές στην επίθεση τουλάχιστον στο πρώτα 7 λεπτά της αναμέτρησης. Το μεγάλο του πρόβλημα όμως ήταν η άμυνα πάνω στον Γιούλ. Με τον πλέι μέικερ της Ρεάλ να κάνει… όργια! Ο «ιθύνων νους» των «μπλάνκος» δεν ήταν ο οργανωτής, αλλά ο «εκτελεστής» για τους Μαδριλένους. Σημειώνοντας 15 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 2/3 βολές. Ήταν αυτός που έκανε όλο το παιχνίδι για την ισπανική ομάδα έχοντας τους Αγιόν και Ρούντι ως βοηθούς. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε τον Σπανούλη να τραβάει το σκοράρισμα, ενώ Πρίντεζης και Παπανικολάου έδωσαν λύσεις στην επίθεση. Όμως, ένα black out στο τελευταίο δίλεπτο και ένα σερί 8-0 των γηπεδούχων έφερε το 22-15 από 14-15, για να κλείσει η περίοδος στο 24-17.

Ενέργεια στην άμυνα

Στη δεύτερη, η είσοδος του Αγραβάνη και η ενέργεια που έβγαλε σε άμυνα και επίθεση, έδωσαν τη δυνατότητα στον Θρύλο να ξαναμπεί στο ματς, καθώς κατάφερε να ανακόψει τον «τρελό» ρυθμό των Μαδριλένων. Η Ρεάλ έπαιρνε πόντους από όλους τους παίκτες στο παρκέ, κρατώντας το προβάδισμα. Με την είσοδο του Χάκετ, τα πράγματα έφτιαξαν και ο Ολυμπιακός μείωσε στους 3 (33-30) με το τρίποντο του Αγραβάνη (15’). Παρότι έκανε ένα νέο μίνι σερί η ισπανική ομάδα, το φινάλε του πρώτου μέρους ανήκε στον Θρύλο. «Απάντησε» με Μπιρτς, Πρίντεζη και το καλάθι του Σπανούλη σε «νεκρό» χρόνο, έφτασε σε απόσταση… αναπνοής (42-40). Με την άμυνα να είναι φανερά βελτιωμένη.

Λάθος αντίδραση και σφυρίγματα

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλά για τους πρωταθλητές. Με την καλή του άμυνα στο πρώτο μισό της περιόδου, όχι μόνο κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό, αλλά παράλληλα με τον τρίποντο του Μάντζαρη έφτασαν στο προσπέρασμα (49-51) με το τρίποντο του Μάντζαρη (26’). Εκεί, όμως, τα «περίεργα» σφυρίγματα του Λαμόνικα και τα λάθη που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», όπως η απερισκεψία του Αγραβάνη με την ανόητη τεχνική που δέχθηκε για ένα φάουλ που έκανε πάνω στον Ντόντσιτς. Ο Σπανούλης με τον Λοτζέσκι ήταν οι μοναδικοί που πάλευαν στην επίθεση, ενίοτε και ο Πρίντεζης, αλλά μετά… κανείς άλλος! Ειδικά ο Γκριν από τον οποίο περιμένει κανείς να δώσει λύσεις σε ματς αυτού του στιλ.

Το… παράτησε

Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για μια ακόμα φορά θέματα στην περιφερειακή άμυνα. Εκτός από τον Κάρολ που έκανε ζημιά, το ίδιο συνέβη και με τον Ντόντσιτς, ενώ ο Λοτζέσκι έμοιαζε απελπιστικά μονάχος. Η είσοδος του Χάκετ, σε αντίθεση με το δεύτερο δεκάλεπτο, δεν έδωσε λύσεις, ο Ράντολφ πήρε φάσεις και δεν είχε αντίπαλο και η διαφορά άρχισε να σταθεροποιείται πάνω από τους δέκα πόντους. Από το τρίποντο του Ματ (71-63 στο 33’) ως το φινάλε ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις ένα καλάθι με τον Πρίντεζη, ενώ δέχθηκε 12 από τους Ισπανούς που δεν χαλάρωσαν και «έχτισαν» μια μεγάλη διαφορά που ίσως την «πληρώσουν» ακριβά στην πορεία.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-40, 62-53, 83-65.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ράντολφ 7, Ντρέιπερ 2, Φερνάντεζ 7(1τρ., 7ρ., 4ασ.), Ντόντσιτς 11(2τρ., 5ρ.), Ρέγιες 6(5ρ.), Αγιόν 9(4ρ.), Κάρολ 10(2τρ.), Χάντερ 4(4ρ., 2 κλ.), Γιούλ 22(4τρ., 4ασ.), Τόμκινς 2 (5ρ.), Τέιλορ 3.

Ολυμπιακός: Γκριν, Μπιρτς 6(10ρ., 2κοψ.), Γιάνγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12(2τρ., 4ρ., 5ασ.), Αγραβάνης 6(1τρ.), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11(3ρ., 2ασ.), Παπανικολάου 4(3ρ., 1ασ., 1κλ.), Μάντζαρης 3(4ρ., 2ασ.), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14(3τρ., 4ασ., 1κλ.).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Δεν άξιζε τέτοια ήττα

    Δεν άξιζε τέτοια ήττα

    Τα πολλά και σοβαρά λάθη και η κάκιστη αντίδραση στο τέλος χάλασαν όλη την εικόνα του Ολυμπιακού...

  • Επετειακές βραβεύσεις (photos)

    Επετειακές βραβεύσεις (photos)

    Η Euroleague βράβευσε 5 παίκτες που είχαν αγωνιστεί στο ματς Ρεάλ-Ολυμπιακός το 2000, το πρώτο στην ιστορία της διοργάνωσης.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ