ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Πάμε να παλέψουμε, θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά"

Την άποψη πως το αυριανό παιχνίδι με τη Ρεάλ είναι πολύ δύσκολο και κατά συνέπεια, θα χρειαστεί μεγάλη προσήλωση, εξέφρασε ο Κώστας Παπανικολάου, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός πάει στη Μαδρίτη να τα δώσει και να παλέψει για τη νίκη.

"Σίγουρα υπάρχει ανυπομονησία, ξεκινάει η Ευρωλίγκα. Είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ ενδιαφέρον, ειδικά φέτος με τον νέο τρόπο διεξαγωγής. Πάμε να παίξουμε σε μία πολύ δύσκολη έδρα με μία πάρα πολύ καλή ομάδα, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά. Βρισκόμαστε σε ένα καλό βαθμό, σίγουρα όσο ο χρόνος περνάει θα γινόμαστε καλύτεροι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή πρέπει να πάμε να τα δώσουμε όλα, να παλέψουμε δυνατά, είναι το πρώτο παιχνίδι, θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά. Το ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο και δεν παίζουμε απέναντι σε μία απλή ομάδα, παίζουμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πάμε να τα δώσουμε όλα και να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει", δήλωσε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ.

Για τις ιδιαιτερότητες της Ρεάλ και τι θα συμβούλευε τους Αμερικανούς παίκτες (που δεν έχουν παίξει εκεί) να προσέξουν, με βάση ότι ο ίδιος τη γνωρίζει πολύ καλά: "Σίγουρα το ρυθμό. Είναι μία ομάδα που της αρέσει να τρέχει, παίρνει πάρα πολλά γρήγορα σουτ, δεν κοιτάζουν το χρονόμετρο. Δεν παίζουν οργανωμένο μπάσκετ, παίρνουν όποια επιλογή τους βρεθεί εύκολη. Πολλές φορές παίρνουν και κάποια "τρελά" σουτ τα οποία είναι εκτός συστήματος ή εκτός ισορροπίας. Είναι μία απρόβλεπτη ομάδα, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Έχει παίκτες για να το κάνουν αυτό και γι' αυτό και το κάνουν κιόλας. Χρειάζεται μεγάλη προσήλωση στο παιχνίδι, αλλά είναι μία ομάδα που όσο εύκολα μπορεί να τρέξει στον αιφνιδιασμό, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να δεχτεί έναν αιφνιδιασμό, γιατί δεν έχει καλές ισορροπίες στις επιθέσεις που κάνει. Οπότε ίσως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Είναι ένα παιχνίδι δύο ομάδων που γνωρίζονται πολύ καλά, έχουν παίξει πολλές φορές. Έχουν αξιόλογους παίκτες και οι δύο ομάδες. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε".

Για το αν είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό ότι έχει κάνει πολύ λίγες αλλαγές στο ρόστερ του: "Κάποιος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως πλεονέκτημα, αλλά έχουμε δει ότι έχουν παίξει ήδη δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημά τους, έχουν παίξει το Κύπελλο, έχουν δώσει δυνατά φιλικά, ακόμα και με ομάδα ΝΒΑ. Νομίζω πως και εκείνοι βρίσκονται σε ένα καλό στάδιο, όπως κι εμείς. Μιλάμε για τη Ρεάλ, δεν μιλάμε για οποιαδήποτε ομάδα, όπως το ίδιο θα σκέφτονται και εκείνοι για εμάς. Είμαστε ο Ολυμπιακός και είναι η Ρεάλ. Θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε τα περισσότερα πράγματα σωστά, γιατί σε αυτή την περίοδο της χρονιάς πιστεύω ότι θα κερδίσει η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και όχι αυτή που θα παίξει καλύτερα. Ευελπιστούμε πως εμείς θα είμαστε αυτοί που θα παίξουμε το πιο σωστό μπάσκετ και να πάρουμε τη νίκη στο τέλος της βραδιάς".

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ