ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το χρονικό της υπόθεσης με τις 3 ξένες!

Το χρονικό της υπόθεσης με τις 3 ξένες!
Αρθρογράφος: Redking Editor
REDKING EDITOR

Το μεσημέρι της Τρίτης υπάρχει σύσκεψη στην ΕΟΚ αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την απόφαση της Ομοσπονδίας να επιτρέψει 3 ξένες στην Α1 Γυναικών. Πολλά έχουν ειπωθεί και ακουστεί αναφορικά με τη στάση της ΕΟΚ στην ιστορία αυτή. Τα γεγονότα και η χρονική τους σειρά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι τα σωματεία θα μπορούν να έχουν δηλωμένες 3 αλλοδαπές αθλήτριες, ως την ημέρα που αποφασίστηκε πώς θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Το redking.gr σας θυμίζει χρονικά τι συνέβη. Αρχικά, στις 26 Ιουλίου 2016, με την ειδική προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα. Εκεί έγινε γνωστό πώς τα σωματεία της Α1 Γυναικών έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν 3 παίκτριες στο ρόστερ τους, αλλά να μπορούν να αγωνιστούν οι δύο από αυτές σε κάθε ματς. Στη συνέχεια, υπήρξε σχετική τροποποίηση πάνω στην ειδική προκήρυξη σχετικά με το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου. Η οποία έγινε γνωστή στις 22 Σεπτεμβρίου. Και τι προέβλεπε αυτή;

Μα να έχουν δικαίωμα στα ματς και οι 3 μη Ελληνίδες αθλήτριες που είναι στο ρόστερ μιας ομάδας. Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο από αυτή την ιστορία είναι πώς η είδηση προκάλεσε αίσθηση, λες και δεν είχε ακουστεί ποτέ κάτι ανάλογο! Σαν… κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» ένα θέμα που ουσιαστικά ήταν γνωστό δύο μήνες νωρίτερα, απλά υπήρξε μια τροποποίηση. Η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον ντόρο που έγινε πάνω σε αυτό το θέμα.

Με το δήθεν «επιχείρημα» που επικαλέστηκαν ορισμένοι, πώς με αυτή τη διαδικασία «τινάζεται» στον… αέρα ο προϋπολογισμός των σωματείων. Αλλά ουσιαστικά αυτό το θέμα δεν υφίσταται. Εάν μια ομάδα μπορούσε να αποκτήσει και 3η ξένη, εάν είχε δηλαδή την οικονομική δυνατότητα, θα την αποκτούσε. Άρα πολλά λόγια χωρίς ουσία, μονάχα για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Και το θέμα είναι πώς «φτιάχνουν» ένα κλίμα και πάλι εις βάρος του Ολυμπιακού, λες και δεν καταλαβαίνουν ότι και με δύο ξένες, οι «ερυθρόλευκες» θα κάνουν πάρτι εντός συνόρων, κατακτώντας ένα ακόμα νταμπλ αήττητες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • "Πιο ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα"

    Η απόφαση για 3 ξένες στην Α1 Γυναικών θα την αναβαθμίσει, όπως τόνισε στο redking.gr η Γενική Αρχηγός του Θρύλου, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ