ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο νέος Θρύλος είναι ωραίος!

Ο νέος Θρύλος είναι ωραίος!

Τα αποκαλυπτήρια του νέου Ολυμπιακού στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, στην πρεμιέρα του «Crete Heraklion 2016 1st International Basketball Tournament». Νίκησαν 86-74 και πέρασαν στον τελικό της Κυριακής, όπου και θα αντιμετωπίσουν την Εφές Αναντόλου (25/09, 20:30). Παίζοντας ωραίο μπάσκετ για τρία δεκάλεπτα, με εξαίρεση το τρίτο που η άμυνα χαλάρωσε και δέχθηκε 24 πόντους. Αλλά αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, υπό την έννοια ότι είμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας, σε μια μακρά σεζόν φέτος με αυξημένες υποχρεώσεις από τις ομάδες. Και δεν είναι εφικτό να έχει μια ομάδα διάρκεια 40 λεπτά από τώρα.

Ο νέος Ολυμπιακός, πάντως, είναι πολύ ωραίος. Παίζει θεαματικό μπάσκετ και σκοράρει με μεγάλη άνεση. Κόντρα στα αδέρφια μας από το Βελιγράδι, οι πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν 86 πόντους, συνεχίζοντας το σερί των φιλικών και αγγίζοντας τον μέσο όρο των προηγούμενων 4 ματς που είναι 89 πόντοι. Με αρκετά ψηλά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων (59%) αλλά μόνο 35% στα τρίποντα. Ο Βασίλης Σπανούλης σταμάτησε στους 15 πόντους με 4/6 δίποντα και 1/2 τρίποντα, αλλά και 6 από τις 21 ασίστ των «ερυθρολεύκων». Επίσης καλή εμφάνιση από τον Έρικ Γκριν που έδειξε ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» στην επίθεση, ενώ πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη που είχε, επίσης, διψήφιο αριθμό πόντων.

Στα συν και για τον Ολυμπιακό η επιστροφή του Πάτρικ Γιάνγκ. Έδειξε λίγο αγχωμένος και σίγουρα δεν είναι ακόμα έτοιμος. Είχε όμως και μια θεαματική τάπα, έπαιξε και σε μια φάση με πλάτη στο καλάθι, γύρισε και σκόραρε. Θέλει τον χρόνο του, αλλά πηγαίνει καλά. Ανεβασμένος αισθητά, σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ο Κώστας Παπανικολάου που ουσιαστικά θα είναι κι εκείνος μια νέα «μεταγραφή», σταθερές αξίες οι Χάκετ και Λοτζέσκι.

Με τον Ολυμπιακό να είναι εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, όταν και έφερε τη διαφορά στο +17 (39-22), για να κλείσει το ημίχρονο με 47-34. Στο δεύτερο οι Σέρβοι πίεσαν παραπάνω, βρήκαν λύσεις στην επίθεση. Ο Θρύλος πήγε πάλι τη διαφορά στο +15 (59-44), αλλά είχαμε την επιστροφή του Ερυθρού Αστέρα (63-56). Το ματς παίζονταν κοντά στους 10 πόντους, αλλά στο φινάλε ανέλαβε δράση ο Σπανούλης. Και με το μεγάλο τρίποντο (84-72) από τον V-Span «καθάρισαν» με τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-34, 67-58, 86-74.

Ολυμπιακός (Γ. Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2τριπ, 3ριμπ), Μπιρτς 5 (3ριμπ), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 5 (1τριπ), Σπανούλης 15 (1τριπ, 6ασ), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 10 (5ριμπ), Παπανικολάου 9 (4ριμπ, 2ασ, 2κλεψ), Μάντζαρης 11 (2τριπ, 3ριμπ, 2ασ, 2κλεψ), Χάκετ 3 (1τριπ, 1ασ, 2ριμπ), Λοτζέσκι 8 (2ριμπ, 1ασ), Αθηναίου.

Ερυθρός Αστέρας (Ντ. Ράντονιτς): Ρέμπιτς 2, Ντάγκουμπιτς 7 (1), Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 8 (2), Ντόμπριτς 2, Σιμόνοβιτς 7 (1), Τζένκινς 5, Γκούντουριτς 5 (1), Γιόβιτς 6, Κούζμιτς 12, Μπιέλιτσα 12.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • "Έχουμε την ποιότητα"

    Απόλυτη εμπιστοσύνη στο ρόστερ του Ολυμπιακού έχει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εν όψει της νέας και απαιτητικής σεζόν...

  • Σε πολύ καλό δρόμο

    Σε πολύ καλό δρόμο

    Ο Ολυμπιακός έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και πως έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης...

  • "Ομαδικότητα και πολυφωνία"

    Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πως οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πολλά καλά στοιχεία.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ