ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Πιο ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα"

Αρθρογράφος: Νίκος Σαββίδης
ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Την περασμένη σεζόν, πρώτη για το τμήμα Γυναικών μπάσκετ του Θρύλου, οι «ερυθρόλευκες» σάρωσαν τα πάντα στην Ελλάδα στο πέρασμά τους. Έφτασαν στην κατάκτηση του νταμπλ και μάλιστα αήττητες. Φέτος οι στόχοι είναι ανάλογοι, αλλά υπάρχει και η Ευρώπη με τη συμμετοχή των κοριτσιών του Ολυμπιακού στο Eurocup. Για να μπορέσει μια ελληνική ομάδα να πετύχει κάτι θετικό στην Ευρώπη -αυτός είναι ο βασικός στόχος των νταμπλούχων και φέτος- πρέπει να έχει ένα πιο δυνατό εγχώριο πρωτάθλημα, να δίνει ματς με μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας. Διότι καλές είναι οι νίκες, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερες εάν οι αντίπαλοι εντός συνόρων μπορούν να παλεύουν περισσότερο τα ματς με τον Θρύλο.

Κι αυτό φέτος είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Όχι γιατί ο Ολυμπιακός έχει αποδυναμωθεί -αντιθέτως η ομάδα έχει κάνει πάρα πολύ δυνατές και ποιοτικές προσθήκες με στόχο την διάκριση στο Eurocup- αλλά γιατί η ΕΟΚ συμβάλει με την απόφασή της στην βελτίωση της Α1 Γυναικών. Επιτρέποντας και τη συμμετοχή 3ης ξένης στο πρωτάθλημα. Γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα σε αρκετά σωματεία να εμφανιστούν πιο δυνατά από πέρσι. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πιο δυνατά ματς και αισθητή βελτίωση του επιπέδου της λίγκας.

Αυτό υπογράμμισε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη στο redking.gr. Η Γενική Αρχηγός του Ολυμπιακού μας μίλησε για το θέμα και ξεκαθάρισε πώς πρόκειται για απόφαση που μονάχα θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στο άθλημα.

RedKing.gr: Πόσο θα επηρεάσει το άθλημα αυτή η απόφαση;

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: «Είναι πολύ θετική για το γυναικείο μπάσκετ αυτή η εξέλιξη και η απόφαση της ΕΟΚ. Να δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες της Α1 μπάσκετ Γυναικών να ενισχύσουν το ρόστερ τους με 3 ξένες, χωρίς περιορισμούς. Είναι πολύ σημαντικό για τις ομάδες, καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ενισχυθούν τα ρόστερ τους. Και τα οφέλη είναι πολλαπλά για το άθλημα και δεν περιορίζονται μονάχα στο προφανές, αυτό που όλοι μπορούν να αντιληφθούν εύκολα. Πώς φέτος θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα».

RK: Δηλαδή τι επιπλέον μπορούμε να περιμένουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία;

ΧΡ.ΤΣ.: «Κοιτάξτε, μια ομάδα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Α1 μπάσκετ Γυναικών θα ψάξει καλά για να πάρει μια ξένη. Πόσω δε μάλλον όταν έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τρεις. Κοινώς θα αναζητήσει παίκτριες που θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Αυτό κατ’ επέκταση θα ανεβάσει και το επίπεδο της ομάδας. Διότι μια ξένη μπορεί να βοηθήσει και μια Ελληνίδα να γίνει ακόμα καλύτερη. Όχι μονάχα μέσα από τον καθημερινό συναγωνισμό, αλλά και από τις συμβουλές που θα της δώσει. Ειδικά εάν μιλάμε για πιο νεαρά κορίτσια. Η ξένη που έρχεται στην Ελλάδα έχει πείρα, έχει ζήσει αρκετά, πολλές παραστάσεις και μπορεί να μεταδώσει σε μια συμπαίκτριά της».

RK: Εσείς πώς θα μπορούσαμε να περιγράψετε την αναβάθμιση του επιπέδου της Α1 Γυναικών;

ΧΡ.ΤΣ.: «Το πιο εύκολο είναι να πει κανείς ότι θα είναι πιο δυνατά τα ματς. Αλλά δεν είναι αυτό το μόνο σημαντικό. Εάν ανέβει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες ελληνικές να γίνουν καλύτερες και να μπορούν να διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη. Είμαστε σε μια περίοδο κρίσης και στην αγορά δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Αλλά εάν μια ομάδα εκτός από τις εγχώριες διοργανώσεις έχει και ευρωπαϊκή παρουσία, σίγουρα θα μπορέσει να προσελκύσει πιο εύκολα κάποιους χορηγούς. Ταυτόχρονα, εάν το επίπεδο της Α1 Γυναικών είναι υψηλότερο, οι ομάδες μας θα μπορούν να σταθούν καλά και στα κύπελλα Ευρώπης».

RK: Πάντα μια τέτοια απόφαση, μια ριζική αλλαγή, αντιμετωπίζεται από αρκετούς όχι με τόσο καλό μάτι...

ΧΡ.ΤΣ.: «Θα πρέπει οι παράγοντες και οι ομάδες να σταθμίσουν τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της απόφασης από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Εάν στο φινάλε της χρονιάς έχουν πάει όλα καλά -που πιστεύω ότι θα πάνε- θα είναι όλοι ευχαριστημένοι από την άνοδο του επιπέδου και τη βελτίωση της εικόνας του αθλήματος. Γι’ αυτό εκτιμώ και πιστεύω πώς όλες οι ομάδες θα δουν με καλό μάτι αυτή την απόφαση και θα χαιρετήσουν την κίνηση της ομοσπονδίας. Όσοι ασχολούμαστε με το γυναικείο μπάσκετ, θέλουμε να ανέβει επίπεδο. Αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ