ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Παίκτης που έλειπε ο Μπιρτς

Παίκτης που έλειπε ο Μπιρτς
Αρθρογράφος: Νίκος Σαββίδης
ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Πολύ θετικά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής του Κεμ Μπιρτς. Ο Καναδός σέντερ αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως αντικαταστάτης του Οθέλο Χάντερ. Μαζί με τους Πάτρικ Γιάνγκ και Νίκολα Μιλουτίνοφ θα αποτελέσει τη φροντ λάιν του Θρύλου τη νέα σεζόν.

Ο 23χρονος αγωνίστηκε και στα δύο φιλικά προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων», μέχρι στιγμής, κόντρα σε Απόλλωνα Πατρών και Λαύριο, αντίστοιχα. Και αναμφίβολα τα πήγε εξαιρετικά. Όσον αφορά στο τελευταίο φιλικό με την ομάδα του Λαυρίου, έκανε το πρώτο του double-double αφού σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ.

Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας των εν λόγω αναμετρήσεων δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός, ωστόσο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα. Ως πρώτη εικόνα, τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Ο Μπιρτς φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί γρήγορα στις απαιτήσεις του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου.

Παίκτης που διαθέτει τεράστια αθλητικά προσόντα, δυνατός και αποτελεσματικός σε άμυνα και επίδοση. Φάνηκε σε αυτά τα δύο φιλικά και η μεταγραφή του Καναδού διεθνή μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας, στην πορεία της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η αλήθεια είναι ότι έλειπε ένας τέτοιος παίκτης από τους Πειραιώτες και το πιο θετικό είναι ότι φέρεται αποφασισμένος να πετύχει. Καθημερινά δουλεύει σκληρά και δείχνει να προσαρμόζεται απόλυτα στα όσα ζητάει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Με τον Έλληνα τεχνικό να... τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, μιας και γνωρίζει ότι ο 23χρονος σέντερ μπορεί να αποδειχθεί...πολυεργαλείο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • "Χρόνια πολλά Κεμ"

    Ο Μπιρτς κλείνει σήμερα τα 24 και η ΚΑΕ Ολυμπιακός του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του.

  • Σε πολύ καλό δρόμο ο Θρύλος

    Σε πολύ καλό δρόμο ο Θρύλος

    Νέα νίκη για τους πρωταθλητές, 90-58 το Λαύριο. Ξεχώρισαν Αγραβάνης και Μπιρτς.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ