ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Λύγισε τον ΠΑΟ και κατέκτησε την πρώτη κούπα ο Θρύλος!

Λύγισε τον ΠΑΟ και κατέκτησε την πρώτη κούπα ο Θρύλος!

Καλή σεζόν με κούπα κόντρα στους πελάτες!. Δική μας και αυτή η κούπα. Ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον Παναθηναϊκό με στον τελικό του Σούπερ Καπ, πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν και έστειλε το μήνυμα για τα 100 χρόνια του Συλλόγου! Τα φιλιά μας...

Ο τρομερός Θρύλος του Μπαρτζώκα βρήκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που τέθηκαν και κάνοντας επίδειξη δύναμης με ουσιαστικά συνεχές προβάδισμα από την αρχή ως το τέλος του αγώνα, τσάκισε την αντίσταση του Παναθηναϊκού και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο πρώτο και οι Σάσα Βεζένκοφ - Φιλίπ Πετρούσεφ στο δεύτερο ήταν οι τρεις που άνοιξαν τον δρόμο για την κούπα.

Ο Ντόρσεϊ άρχισε από νωρίς να «πυροβολεί» και ο Ράιτ με τον Λεσόρ έδιναν «μάχες» στη ρακέτα, με τον Αμερικανό να προκαλεί πρόβλημα στην μπασκέτα με κάρφωμά του για το 6-12 στο πρώτο τετράλεπτο. Μετά τη διακοπή για την αποκατάσταση της ζημιάς, ο Παναθηναϊκός μπήκε επίσης στην εξίσωση των μακρινών σουτ, ωστόσο ο Ντόρσεϊ ήταν ασταμάτητος και με τα 4/4 τρίποντά του ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο (16-21).

Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται ακόμη πιο δυναμικό με τα... κορμιά να πέφτουν οι «ερυθρόλευκοι» έμεναν μπροστά με τον Πετρούσεφ να κερδίζει πολλές «μονομαχίες» χαμηλά (33-34 στο 17'). Ένα σερί 0-7 του Ολυμπιακού έδωσε αέρα οκτώ πόντων, για να κλείσει στο +7 το ημίχρονο για τους Πειραιώτες, αφού μπορεί ο Σλούκς να συνέχισε σε πολύ καλό εκτελεστικό ρυθμό, όμως η άμυνα του «τριφυλλιού»... πιάστηκε στον ύπνο για να διαμορφώσει το 38-45 ο Πίτερς.

Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Κώστα Σλούκα και Τζέριαν Γκραντ αρχικά ισοφάρισε το παιχνίδι (53-53, 26') και στη συνέχεια προσπέρασε για πρώτη φορά μετά το αρχικό καλάθι (56-55, 27'). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα με τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ να κάνουν ένα γρήγορο 6-0, έτσι η περίοδος έκλεισε στο 62-64 υπέρ της ομάδας μας! Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η αναμέτρηση είχε πολλή ένταση, με τους «πράσινους» να ισοφαρίζουν με τον Κέντρικ Ναν (67-67, 34') αλλά να «κυνηγούν» καθόλη την υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου. Ο Ολυμπιακός με τους Φίλιπ Πετρούσεφ και Σάσα Βεζένκοφ να πρωταγωνιστούν επιθετικά, έφτασαν στο +6 (73-79) με δύο λεπτά να απομένουν στο χρονόμετρο και παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην άμυνα μέχρι το τέλος και τη νίκη με 85-86!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-21, 38-45, 62-63, 85-86

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ