Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ευπρόσδεκτη η αντιπαλότητα, επικίνδυνη η τοξικότητα»
Κατά τη συνέντευξη τύπου για την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν το επίκεντρο της προσοχής, ωστόσο και άλλα θέματα βρέθηκαν στον προσκήνιο.
Επιπλέον, το ίδιο έγινε και όσον αφορά τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να είναι, και πάλι, ξεκάθαρος, πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου:
«Τώρα εδώ είμαστε για τον Σάσα.
Εμείς μιλάμε λίγο, ίσως είναι και από τα λάθη που γράφονται... Όταν έχουμε κάτι να πούμε, το λέμε. Ο Ολυμπιακός έδωσε τα πάντα στον Σλούκα, τον πήραμε παιδάκι από τον Μαντουλίδη... Νομίζω ότι η δήλωση που έκανε ήταν τελείως εκτός λογικής. Ίσως να έχει μπερδευτεί. Περίμενα πως θα έχει ζητήσει ήδη συγνώμη. Ο ίδιος ήρθε σε μια συνάντηση καθυστερημένη με δική του υπαιτιότητα. Μιλήσαμε τέσσερις ώρες σε καλό κλίμα, μετά από 1-2 μέρες αποχώρησε, μετά δήλωσε πως ο σεβασμός εμπνεύστηκε προς εμάς και από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επαφή. Τώρα πώς λέει ότι δεν είχε σεβασμό... Φαντάζομαι ότι θα το έχει μετανιώσει.
Είχαμε πει πως η αντιπαλότητα είναι ευπρόσδεκτη, αλλά η τοξικότητα είναι κάτι επικίνδυνο. Αυτό αποδείχθηκε στους τελικούς. Πλέον έχουμε ξεφύγει, έχουμε πάει αλλού. Στην παρανομία, αλλού.
Είναι πράγματα που είναι πάρα πολύ επικίνδυνα, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με ιδιοκτήτες και προέδρους. Ποιος μπορεί να βγαίνει στην Ελλάδα και να βρίζει σκαιότατα και χυδαία τον Πρωθυπουργό. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Ευτυχώς έχουν επιβληθεί κάποιες ποινές: 14 μήνες απαγόρευση εισόδου στον κ. Γιαννακόπουλο και 300.000€ πρόστιμο.
Αν κάποιος τιμωρηθεί και κάποιος μπαίνει με το "έτσι θέλω" στο γήπεδο κι ο αγώνας γίνεται... Από κάποια ανάρτησή του ίσως κάτι άλλο έχει γίνει, κάτι πιο σημαντικό και δεν τον αφήνουν να πάει πουθενά.
Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στο Καλλιμάρμαρο. Το να είναι δυνατός ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλό, για τον αθλητισμό.
Δεν μπορούμε όμως να ξεφεύγουμε και να απειλούμε ανθρώπους. Αν ακολουθήσουμε εμείς αυτόν τον δρόμο, δεν θα έχουμε αθλητισμό στη χώρα.
Για το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού. Πριν πάμε στο ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο αντιμετωπίζεται με το salary cap που σας είπε ο Παναγιώτης.
Είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά, με ομαλό τρόπο, σε βάθος χρόνου θα γίνει μια εκλογίκευση.
Θα ακουστεί κάπως, αλλά ουσιαστικά η Ευρώπη έρχεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται ένας να έχει μπάτζετ 30 εκατομμύρια και ο άλλος 10.
Αυτό αντιμετωπίζεται σε βάθος χρόνου, με συναίνεση όλων των ομάδων, αυτό είναι σημαντικό, γιατί συμφώνησαν και οι ισπανικές ομάδες.
Στα θέματα της Ελλάδας, δυστυχώς η παραχώρηση του ΟΑΚΑ είναι παράδειγμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Η παραχώρηση έχει γίνει με μη νόμιμο τρόπο, που δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε.
Στον Παναθηναϊκό έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Έχει ένα υπερσύγχρονο, μεγάλο μπασκετικό γήπεδο. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, όπου ξέρετε ποια είναι η κατάσταση του γηπέδου.
Είναι ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού. Έχουν γίνει πολλά, έχουν αλλάξει οι νόμοι. Δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες.
Με την Κυβέρνηση μιλάμε πάνω από τρία χρόνια. Δεν έχει γίνει κάτι ακόμα. Ακόμα μιλάμε, δεν έχει διακοπεί ο διάλογος. Ούτε ξέρουμε κάτι που να εμποδίζει την παραχώρηση. Δεν μας έχει ειπωθεί ότι κάπου κολλάει. Δυστυχώς δεν έχει γίνει η παραχώρηση. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Είναι κάτι κομβικό για το μέλλον του Ολυμπιακού. Αν δεν γίνει αυτή η παραχώρηση, θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές για το πώς θα αντιδράσουμε.
Και όταν λέμε όλες τις επιλογές, ξέρετε ότι σε κάποια πράγματα είμαστε πολύ δυνατοί. Να το κάνουμε πιο λιανά το θέμα, με την παραχώρηση που έγινε στον Παναθηναϊκό, του χρόνου θα έχει έσοδα από εισιτήρια και σουίτες κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Με το όνομα θα είναι πάνω από 20 εκατομμύρια. Ο Ολυμπιακός θα είναι κάτω από 10 εκατομμύρια. Μιλάμε μόνο από το γήπεδο, τα εισιτήρια. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα έχει πλεονέκτημα περί τα +10 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, όπως και πέρυσι, κάτι που τον βοήθησε να κατακτήσει τους στόχους του. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι τελείως, εκτός κάθε λογικής. Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσει σύντομα. Αν δεν συμβεί αυτό, θα δούμε τι πρέπει να γίνει».