ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Νίκη για την Εθνική Ελλάδος με Πολωνία!

Νίκη για την Εθνική Ελλάδος με Πολωνία!

Δυναμικά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά, για την Εθνική μας Ομάδα. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έπαιξε, κατά διαστήματα, εξαιρετικό μπάσκετ και επικράτησε της Πολωνίας με 78-73, σε γιορτινή διάθεση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μπορεί οι Πολωνοί να ήταν μαχητικοί απέναντι στην Ελλάδα, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβρισκε συνεχώς αντίδραση, κρατώντας τα ηνία του ρυθμού, έως το τέλος. Τρομερή πίσω από τα 6 και 75 η «επίσημη αγαπημένη».

Όπως ήταν λογικό, ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ένα μεγάλο ροτέισιον, αφήνοντας, μεταξύ άλλων, να ξεκουραστει τον Κώστα Παπανικολάου. Δεν έπαιξαν ούτε ο Γιάννης με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο Γιώργος Τανούλης, ο Λευτέρης Μαντζούκας και ο Νεοκλής Αβδαλάς.

Από την πλευρά του, ο Τόμας Γουόκαπ έκανε πολλή «αθόρυβη» δουλειά, σημειώνοντας 7 πόντους και έχοντας 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα ριμπάουντ, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να μην σκοράρει, έχοντας 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η Πολωνία, ειδικά, κοντά στο καλάθι, έβαλε «δύσκολα» στην Ελλάδα, που είχε μεγάλο της «όπλο», παρ' όλα αυτά, το περιφερειακό της παιχνίδι. Τόσο με μεγάλα σουτ, όσο και με καλή άμυνα, όταν η μπάλα «έκαιγε» κατάφερε να πάρει και να κρατήσει μέχρι τέλους τα ηνία του ματς.

Επόμενο ραντεβού για την Εθνική Ανδρών στο παρκέ το τουρνουά Ακρόπολις Aegean, το οποίο θα διεξαχθεί 25-27/6 στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 46-41, 60-60, 78-73

Ελλάδα (Σπανούλης): Γουόκαπ 7, Λούντζης 3 (1), Λαρεντζάκης, Μωραϊτης 3 (1), Τολιόπουλος 12 (3), Καλάθης 8 (1), Παπαγιάννης 12 (2), Χαραλαμπόπουλος 11 (3), Κουζέλογλου 2, Χουγκάζ 6 (1), Μήτογλου 6.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ