ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Έκανε τη δουλειά ο Θρύλος και τώρα Εφές!

Έκανε τη δουλειά ο Θρύλος και τώρα Εφές!

Μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στην Euroleague, o Ολυμπιακός συνέχισε με νίκη και στη Basket League, βγάζοντας την… υποχρέωση κόντρα στην Καρδίτσα με 85-73 για την 21η αγωνιστική της Basket League, έχοντας πρωταγωνιστές τον Μιχάλη Λούντζη με 16 πόντους, τον Λαρεντζάκη με 14 αλλά και τον Μόουζες Ράιτ με 11.


Η Καρδίτσα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους «ερυθρόλευκους» που σαφώς μπήκαν επηρεασμένοι από την κούραση μετά το παιχνίδι και τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα, ενώ απουσίαζαν και οι Τόμας Γουόκαπ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι αν και αγωνίστηκαν κόντρα στους «πράσινους»), με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του.

 Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι και προηγήθηκαν 10-6 στα μισά της πρώτης περιόδου με τους «ερυθρόλευκους» να ανακτούν τα ηνία στο σκορ με 21 -15 1’16’’ πριν το τέλος, αλλά την Καρδίτσα να μειώνει  με ένα μίνι σερί 4-0 σε 21-19  με τους Μενέγκαν και Μπιουκάναν.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει την Καρδίτσα που τον κράτησε χωρίς καλάθι για τρία λεπτά για να προηγηθεί με 26-21 ανεβάζοντας το σερί από το πρώτο 10λεπτο σε 7-0.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο ριμπάουντ δεν έβρισκε τον τρόπο να βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, η ομάδα της Θεσσαλίας βρέθηκε ξανά στο +5 (32-27 4:14 πριν το ημίχρονο). Με 4 πόντους από τον Πετρούσεφ και 6 από τον Λεραντζάκη ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά μπροστά με 37-36 (1:50), χωρίς όμως να καταφέρουν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι την κόρνα του ημιχρόνου που βρήκε την ομάδα του Πανικολόπουλου να προηγείται 41-39, έχοντας 22 ριμπάουντ έναντι 11 των Πειραιωτών.

Με την ίδια διάθεση μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Καρδίτσας. Αν και ο Κάνααν έδωσε ξανά προβάδισμα στον Θρύλο με 46-45, οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν. Ανέκτησαν και διατήρησαν το προβάδισμα στο +4  μέχρι και το 3:32 πριν  το τέλος της περιόδου.   

Σε εκείνο το σημείο, με Λούντζη, Κάνααν και Πίτερς και με ένα θεαματικό κόψιμο του Φαλ, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και πέρασε μπροστά με 62-57 στο τέλος της περιόδου.

Στην  τελευταία περίοδο, Λούντζης με τρίποντο έκανε το 65-60 και με γκολ – φάουλ και coast to coast εφόρμηση του Ράιτ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (70-60, 7:30 πριν το τέλος).

Σημείο που αποδείχθηκε καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα αφού με τον Λούντζη οδηγό και τον Ράιτ να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του, ο Θρύλος έφτασε στη νίκη.

 

Περισσότερα σε λίγο…

 

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ