Η αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την αποστολή που θα δώσει το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ανακοίνωσε ο Θοδωρής Βλάχος, με την επιστροφή της Εθνικής Ελλάδας από τη Σερβία όπου συμμετείχε στο σπουδαίο τουρνουά στο Μπορ (πήρε την πρώτη θέση)

Μάλιστα, οι 9 από τους 13 πολίστες είναι παίκτες του Ολυμπιακού (μέλος του Θρύλου, μη ξεχνάμε, είναι και ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος), ενώ άλλοι δύο αποχώρησαν μόλις φέτος από την ομάδα (Βλαχόπουλος, Γούνας). Η αποστολή για το Ρίο ντε Τζανέιρο αναχωρεί στις 28 Ιουλίου.

Η αποστολή της Εθνικής πόλο Ανδρών: Κώστας Φλέγκας, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γεννηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στον πρώτο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μαζί με τη Σερβία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Ουγγαρία και τη διοργανώτρια Βραζιλία, ενώ στον β’ όμιλο βρίσκονται οι εξής ομάδες: ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ιταλία, Κροατία

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής
6 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ-Ιαπωνία
8 Αυγούστου Σερβία -ΕΛΛΑΔΑ
10 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ-Ουγγαρία
12 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ-Βραζιλία
14 Αυγούστου: Αυστραλία-ΕΛΛΑΔΑ